Iberon ekologiset tuotteet – luonnolle lempeämpiä valintoja kauneusrutiiniin

Iberon ekologiset tuotteet – luonnolle lempeämpiä valintoja kauneusrutiiniin

Päivitetty 19.11.2020

Ympäristöystävälliset kulutusvalinnat ovat yksi tämän päivän puhutuimmista trendeistä. Myös Ibero haluaa tarjota vastuullisempia vaihtoehtoja kuluttajalle ekologisilla kauneustuotteilla.

K-Citymarket-logo 680 x 50

Ekologisesti kestäviä materiaaleja

Iberon ekologisessa tuotesarjassa korostuvat kestävän kehityksen periaatteet. Ekosarjan tuotteet valmistetaan ekologisesti kestävistä materiaaleista, kuten bambusta, kasvikuitupohjaisesta komposiittimateriaalista ja luonnonharjaksesta.

Ekologisen bambun ominaisuuksia ei voi liikaa hehkuttaa. Bambu on nopeasti uusiutuva heinäkasvi, joka kasvaa nopeasti ilman torjunta-aineita ja lannoitteita, eikä vaadi keinotekoista kastelua. Lisäksi bambu on materiaalina antibakteerinen ja helppo pitää puhtaana. Komposiittimateriaalin ainesosina puolestaan käytetään uusiutuvia luonnonmateriaaleja, kuten vehnän olkia ja riisin kuoria.

Ekologiset hiusharjat ja kammat

Iberon ekologisia hiusharjoja ja kampoja löytyy jokaiseen tarpeeseen. Bambuvartiset, aitoharjaksiset hiusharjat silottavat ja kiillottavat hiusta sekä vähentävät niiden katkeilua. Samasta materiaalista valmistettu pyöröharja on puolestaan pitkäikäinen kumppani hiusten kevyeen muotoiluun.

Vegaaninen vaihtoehto aitoharjaksisille piikeille on hiusharja bambupiikeillä. Pyöristetyt bambupiikit hoitavat hiuspohjaa ja hiuksia hellästi vähentäen samalla hiusten katkeilua. Ovaalinmuotoinen bambuharja sopii jokaiselle hiustyypille, mutta paksuille kutreille kannattaa valita bambusta valmistettu lapioharja, jolla saa hiukset ojennukseen vielä vähemmällä vaivalla. Luonnollinen bambu taltuttaa hiuksista myös ylimääräisen sähköisyyden.

Uusiutuvia luonnon kasvikuituja materiaalinaan hyödyntävissä Iberon ekohiusharjoissa on ohuet nailonpiikit, jotka tekevät suortuvien selvittämisestä helppoa myös märkänä. Patentoitu harjaosa on taipuisa, jolloin se mukailee hiuspohjaa vilkastuttaen verenkiertoa.

Kasvikuitupohjainen suuripiikkinen selvityskampa sopii jokaiselle hiustyypille selvittäen hiukset hellävaraisesti sekä kosteana että kuivana. Samasta materiaalista tehty piikkikampa puolestaan soveltuu erityisen hyvin kampausten tekemiseen.

Kampauksen voi myös viimeistellä luonnolle lempeämmillä tuotteilla, sillä Iberon valikoimista löytyy myös bambupohjaisia hiuslenkkejä. Tänä keväänä valikoima täydentyy lisäksi muilla ekologisilla hiuskoruilla.

Ibero ekoartikkeli kuva1

Ekologiset meikkausvälineet ja manikyyritarvikkeet

Iberon ekologisesta meikkisivellinsarjasta löytyy käytössä pitkään kestäviä siveltimiä sekä bambu- että kasvikuitupohjaisella komposiittivarrella. Ekosarjan ruskeavartiset siveltimet kätkevät sisälleen salaisuuden, sillä niiden varsi on valmistettu kahvinpuruista ja biohajoavasta, maissitärkkelyspohjaisesta PLA:sta. Vegaaniystävällisten meikkisiveltimien karva on synteettistä, korkealaatuisesta nailonia. Synteettinen karva on monessa mielessä aitoa karvaa parempi - se ei ime meikkiä itseensä ja onkin siksi hygieeninen valinta. Siveltimiä voi pestä huoletta, sillä nailonkarva pysyy hyvänä säännöllisessäkin pesussa.

Pisaranmalliset meikkisienet ovat olleet viime vuosina monien suosikkeja meikkipohjan tekemiseen. Iberon ekologisesta tuotesarjasta löytyy luonnolle lempeämpi vaihtoehto myös sille, sillä beige pisarameikkisieni on osittain tehty nopeasti uusiutuvasta matcha-teejauheesta. Kotimanikyyrikin onnistuu ekologisemmin Iberon ekoviiloilla, jotka on valmistettu uusiutuvasta sellusta ja kasvikuitupohjaisesta komposiittimateriaalista.

Ibero ekoartikkeli kuva2

Ekologiset pesimet

Suihkun tai kylvyn muuttaminen rentouttavaksi spa-hetkeksi sujuu mukavasti Iberon ekologisten pesimien kanssa. Myös käsien pesuun löytyy ekologinen apuri, sillä Iberon bambuisella kynsiharjalla pääsee helposti käsiksi likaisimpiinkin kynnenalusiin. Kylpyhuoneen puolella taas jalkojen kovettumat pehmitetään bambuisella jalkaraspilla ja vartalon voi pestä sekä kuoria hellästi pesukintaalla, joka on valmistettu luonnollisista kuiduista, bambusta, pellavasta ja puuvillasta.

Toinen vaihtoehto vartalon pesuun on bambuvartinen pesuharja, jonka harjakset eivät olekaan aivan tavalliset, vaan ne on tehty pehmeästä kaktuskuidusta. Pesuharja sopii hyvin myös ihon kuivaharjaukseen, joka aktivoi ihon pintaverenkiertoa, poistaa kuollutta ihosolukkoa pehmentäen ihoa ja auttaa ennaltaehkäisemään selluliitin muodostumista. Peseytymisen jälkeen hiusten voi antaa kuivua rauhassa pehmeän, bambusta ja puuvillasta tehdyn hiustenkuivaushupun sisällä.

Ibero ekoartikkeli kuva3

Tutustu tuotteisiin omassa K-Citymarketissasi.