Gua sha -  Mitä se on ja miten se toimii?

Gua sha - Mitä se on ja miten se toimii?

Päivitetty 10.11.2020

Vuoden kiinnostavin kauneustrendi, gua sha, on saapunut K-Citymarketeihin. Nappaa tästä vinkit Iberon uusien gua sha -tuotteiden käyttöön.

Mitä on gua sha?

Kokonaisvaltainen, luonnollinen ihon- ja kehonhoito on villinnyt kauneusguruja ympäri maailmaa. Trendin mukana Suomeenkin on rantautunut muinaisesta kiinalaisesta lääketieteestä peräisin oleva gua sha -tekniikka, jolla parannetaan ihon mikroverenkiertoa hieromalla ihoa. Ihoa ei kuitenkaan hierota millä ja miten tahansa, vaan gua shan juju ovat nimenomaan välineet ja tekniikka. Gua sha -välineistä suosituimpia ovat Iberon nyt Suomeen tuomat kiviset gua sha -kammat, -lastat ja rullat.

Kiven laatu on gua sha -välineiden salaisuus ja kiviin liittyy myös paljon uskomuksia. Iberon gua sha -tuotteiden kiviksi on valittu vihreä jade ja vaaleanpunainen ruusukvartsi. Muinaisuskomusten mukaan jade suojelee, puhdistaa, tasapainottaa tunteita ja rohkaisee unelmoimaan. Ruusukvartsi taas on tunnettu kautta historian ehdottoman rakkauden kivenä ja onnen amulettina.

ibero gua sha 680x300 Kuva: Ibero gua sha -rulla ja Ibero gua sha -lasta ruusukvartsia, Ibero gua sha -kampa ja Ibero gua sha -rulla jadea

Miten gua sha toimii?

Gua shan perusideana on parantaa ihon mikroverenkiertoa. Gua sha -kampa ja -lasta sopivat hyvin esimerkiksi kasvojen, niskan ja hiuspohjan hierontaan. Hieronta rentouttaa ja auttaa lihasjumien avaamisessa sekä kuona-aineiden poistamisessa kehosta. Ruusukvartsi- ja jaderullilla rullailu taas mm. tehostaa kollageenin tuotantoa, kirkastaa ihoa ja vähentää turvotusta.

Katso alla olevalta videolta helpot vinkit kivisten rullien ja gua sha -kamman sekä -lastan käyttöön.