Lumiukkopizza

Lumiukkopizza

Julkaistu 20.4.2018

Sekä lumipallot että pizzat ovat muodoltaan pyöreitä. Mikä olisikaan kivempaa lumileikkien jälkeen, kuin siirtyä ulkoa sisään pyörittelemään pizzataikinaa. Lumiukon muotoinen pizza on hauska ja herkullinen lopetus talviselle ulkoilupäivälle – tai pikkujoulujuhlien tarjottava.

Pizzapohjia pyöritellen

Herkulliset pizzapohjat voi valmistaa alusta alkaen ihan itse, mutta on myös sallittua suoristaa mutkia. Pirkan pizzapohjat ovat esipaistettuja, ja paketista löytyy pohjia neljä kappaletta. Leikkaamalla yhdestä pohjasta hieman pienemmän, saat tehtyä lumiukkopizzalle pään.

Pizzapohja valmistuu näppärästi myös Pirkan pizzapohja-aineksilla, joihin ei tarvitse lisätä muuta kuin vettä ja öljyä. Gluteeniton pizzapohja syntyy puolestaan Pirkan gluteenittomasta jauhoseoksesta. Tehdessäsi taikinan itse, voit muotoilla pizzoista juuri sen kokoisia ja mallisia kuin haluat.

Porkkananenä ja oliivinapit

Levitä pizzapohjille lumenvalkoista Pirkan tuorejuustoa tai turkkilaista jogurttia. Ripottele päälle emmental-mozzarellajuustoraastetta. Lumiukkopizzan nenä on tietysti porkkanasiivu. Pilko oliiveista siivuja ja leikkaa paloja silmiksi, suuksi ja napeiksi. Jos oliivit eivät saa kannatusta perheessäsi, voit tehdä napit vaikkapa kirsikkatomaatin siivuista, suun kinkkusuikaleista ja silmät pikkuisilla Pirkan mozzarellapalloilla. Vain mielikuvitus on rajana. Aikuiseen makuun sopivat täytteet syntyvät valkoisen pizzan ohjeella.

Pizza – talvipäivien lämmittäjä

Höyryävä pizza lämmittää, kun ulkona on viileää. Ulkona puuhailtu päivä ei voisi loppua maukkaammin kuin herkullista pizzaa haukkaillessa.

Koko perhe tulee kylläiseksi, kun valmistaa kerralla pellillisen pizzaa erilaisilla täytteillä. Pikkupizzat taasen sopivat ihaniksi sormiherkuiksi vaikkapa sesongin juhliin tai illanistujaisiin. Lapin pizza vie ajatukset pohjoisen valkoisina loistaviin tuntureihin ja taivaalla räiskyviin revontuliin.