• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pizza Bolognese (artesaanipohja)Reseptin teki kumppani

Pizza Bolognese (artesaanipohja)

Pizza bolognese on margheritan ohella toinen pizzaklassikko. Bolognesen moderni versio tehdään hitaasti kohotettuun artesaanipohjaan.

  • 4 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

4 kpl

Pohja

    • 7dlvehnäjauhoja
    • 1/3tlkuivahiivaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 3 1/2dlvettä
    • 1rklöljyä

Täyte

    • 1rs(400 g)sika-nautajauhelihaa
    • 1tlpaprikajauhetta
    • 1tloreganoa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tlk(390 g)Pirkka pizzakastiketta
    • 4dljuustoraastetta

Lisäksi

    • 1pktminimozzarellaa
    • 3tomaattia
    • 1kesäsipulin varret
    • 1tlkranskankermaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1-2rklsitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä desi kerrallaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa, lisää öljy. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa muutaman minuutin ajan ja jaa neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja nosta jauhojen päälle pöydälle. Ripottele myös päälle hiukan jauhoja. Peittele taikinat kostealla leivinliinalla ja anna kohota toiset 2 tuntia.
  3. Taikinoiden kohotessa ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää mausteet ja pizzakastike.
  4. Aloittaessasi pizzanteon pane uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Ota yksi taikina kerrallaan jauhotetulle pöydälle ja painele se sormin pizzapohjaksi. Älä käytä kaulinta, ellei ole aivan pakko. Sormin painellen taikinassa oleva ilma säilyy, ja pohjasta tulee mehevä ja rapea. Ota kuuma pelti uunista ja nosta nelinkerroin taitettu pohja kuumalle pellille. Levitä nopeasti päälle jauhelihakastiketta ja ripottele päälle noin 1 dl juustoraastetta. Nosta pelti uuniin ja kypsennä noin 8 minuuttia.
  5. Ota pizza uunista ja levitä sille mozzarellapaloja, paloiteltuja tomaatteja sekä viipaloituja kesäsipulin varsia. Tarjoa pizzan kanssa suolalla ja sitruunamehulla maustettua ranskankermaa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua