Pizza Bolognese (artesaanipohja)Reseptin takana kumppani

Pizza Bolognese (artesaanipohja)

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Pizza bolognese on margheritan ohella toinen pizzaklassikko. Bolognesen moderni versio tehdään hitaasti kohotettuun artesaanipohjaan.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 kpl

Pohja

7 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/3 tl
 
kuivahiivaa
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
3 1/2 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
öljyä
tai

Täyte

1 rs (400 g)
 
sika-nautajauhelihaa
tai
1 tl
 
paprikajauhetta
tai
1 tl
 
oreganoa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 tlk (390 g)
 
Pirkka pizzakastiketta
tai
4 dl
 
juustoraastetta
tai

Lisäksi

1 pkt
 
mozzarellapalloja
tai
3
 
tomaattia
tai
1
 
kesäsipulin varret
tai
1 tlk
 
ranskankermaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1–2 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Ravintosisältö

Energia
773 kJ / 185 kcal
Rasva
9,5 g
josta tyydyttynyttä
4,8 g
Hiilihydraatit
15,6 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
8,6 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä desi kerrallaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa, lisää öljy. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa muutaman minuutin ajan ja jaa neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja nosta jauhojen päälle pöydälle. Ripottele myös päälle hiukan jauhoja. Peittele taikinat kostealla leivinliinalla ja anna kohota toiset 2 tuntia.

Taikinoiden kohotessa ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää mausteet ja pizzakastike.

Aloittaessasi pizzanteon pane uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Ota yksi taikina kerrallaan jauhotetulle pöydälle ja painele se sormin pizzapohjaksi. Älä käytä kaulinta, ellei ole aivan pakko. Sormin painellen taikinassa oleva ilma säilyy, ja pohjasta tulee mehevä ja rapea. Ota kuuma pelti uunista. Taita taikina nelinkerroin, jotta saat nostettua sen. Avaa taikina taitoksistaan ja levitä varovasti kuumalle pellille. Levitä nopeasti päälle jauhelihakastiketta ja ripottele päälle noin 1 dl juustoraastetta. Nosta pelti uuniin ja kypsennä noin 8 minuuttia.

Ota pizza uunista ja levitä sille mozzarellapaloja, paloiteltuja tomaatteja sekä viipaloituja kesäsipulin varsia. Tarjoa pizzan kanssa suolalla ja sitruunamehulla maustettua ranskankermaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg