Pizza Bolognese (artesaanipohja)Reseptin takana kumppani

Pizza Bolognese (artesaanipohja)

Pizza bolognese on margheritan ohella toinen pizzaklassikko. Bolognesen moderni versio tehdään hitaasti kohotettuun artesaanipohjaan.

  • 4 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

4 kpl

Pohja

    • 7dlvehnäjauhoja
    • 1/3tlkuivahiivaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 3 1/2dlvettä
    • 1rklöljyä

Täyte

    • 1rs(400 g)sika-nautajauhelihaa
    • 1tlpaprikajauhetta
    • 1tloreganoa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tlk(390 g)Pirkka pizzakastiketta
    • 4dljuustoraastetta

Lisäksi

    • 1pktmozzarellapalloja
    • 3tomaattia
    • 1kesäsipulin varret
    • 1tlkranskankermaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1-2rklsitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä desi kerrallaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa, lisää öljy. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa muutaman minuutin ajan ja jaa neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja nosta jauhojen päälle pöydälle. Ripottele myös päälle hiukan jauhoja. Peittele taikinat kostealla leivinliinalla ja anna kohota toiset 2 tuntia.
  3. Taikinoiden kohotessa ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää mausteet ja pizzakastike.
  4. Aloittaessasi pizzanteon pane uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Ota yksi taikina kerrallaan jauhotetulle pöydälle ja painele se sormin pizzapohjaksi. Älä käytä kaulinta, ellei ole aivan pakko. Sormin painellen taikinassa oleva ilma säilyy, ja pohjasta tulee mehevä ja rapea. Ota kuuma pelti uunista ja nosta nelinkerroin taitettu pohja kuumalle pellille. Levitä nopeasti päälle jauhelihakastiketta ja ripottele päälle noin 1 dl juustoraastetta. Nosta pelti uuniin ja kypsennä noin 8 minuuttia.
  5. Ota pizza uunista ja levitä sille mozzarellapaloja, paloiteltuja tomaatteja sekä viipaloituja kesäsipulin varsia. Tarjoa pizzan kanssa suolalla ja sitruunamehulla maustettua ranskankermaa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl0,85/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,79/kpl25,36/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,66/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,85/kpl4,11/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    12,90/kg
  • K-Menu Paprika jauhettu 250g
    K-Menu Paprika jauhettu 250g
    2,39/kpl9,56/kg
  • Meira Paprika 24g jauh pussi mauste
    Meira Paprika 24g jauh pussi mauste
    0,51/kpl21,25/kg
  • Meira Paprika 60 g jauhettu
    Meira Paprika 60 g jauhettu
    1,25/kpl20,83/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Pirkka pizzakastike 390g
    Pirkka pizzakastike 390g
    1,35/kpl3,46/kg
  • Mutti pizzakastike 400g
    Mutti pizzakastike 400g
    1,39/kpl3,48/kg
  • Hungry Chef Pizzakastike 260g
    Hungry Chef Pizzakastike 260g
    2,69/kpl10,35/kg
  • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    -6 %2,802 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-6 %
    1,49/kpl9,93/kg
  • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinen
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinen
    3,85/kpl7,70/kg
  • Västerbottensost 150g juustoraaste
    Västerbottensost 150g juustoraaste
    3,39/kpl22,60/kg
  • Tomaatti Suomi
    Tomaatti Suomi
    0,32/kpl2,99/kg
  • Terttutomaatti punainen ulkomainen
    Terttutomaatti punainen ulkomainen
    0,43/kpl2,99/kg
  • Pirkka suomalainen kevätsipuli 100g
    Pirkka suomalainen kevätsipuli 100g
    2,99/kpl29,90/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    0,75/kpl5,00/kg
  • Valio creme fraiche 150g laktoositon
    Valio creme fraiche 150g laktoositon
    1,49/kpl9,93/kg
  • Ehrmann ranskankerma 200g 10% kevyt
    Ehrmann ranskankerma 200g 10% kevyt
    0,71/kpl3,55/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,54/kpl2,89/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 49 arvostelua
  • Orava16.2.2021

    Ai niin, tuon lisäksi reseptissä neuvotaan laittamaan kuivat aineet keskenään sekaisin. Tämähän ei päde kuivahiivaan jota reseptissä reuvotaan käyttämään. Se nimittäin ei toimi oikealla tavalla jauhojen seassa koska veden lämpötila viilenee riittävästi huoneenlämpöisiä jauhoja lisättäessä. Edes aktiivikuivahiiva ei toimi kunnolla noin. Oikean lämpöisen veden kanssa reagoiminen on tärkeää. Tämä resepti on laadukkaan pizzapohjan tekemiseen verrattaessa siihen, että hammaslääkärille annetaan eväiksi esikoulu ja intrumentiksi lapio.

  • Orava16.2.2021

    Lähikaupassani K-Market Kuninkaankulmassa Tampereella on hieno kauppias joka huolehtii kaupan tuotevalikoimasta arvostettavalla pieteetillä, ja esim sieltä löytyy hyllytavarana ”oikeita” pizzajauhoja, kuten esim. Caputon Cuocoa sekä muutamia muita vaihtoehtoja. Jokainen vähänkään pizzanpaistoon perehtynyt ihminen ja viimeistään ruokailija tajuaa, että pizzataikinasta ei saa erikois- tai puolikarkeilla vehnäjauhoilla mitenkään päin kunnollista lopputulosta vaan erittäin hienoksi jauhetut Tipo 00-ovat se juttu. Sekin vaatii toki harjoittelua, mutta nyt ohjeet ovat koko ruokalajin tärkeintä ainesosaa myöden, tässä tapauksessa jauhot, leväperäiset. Ehdottaisin, että korjaatte pizzaohjeissanne yleisnimikkeen ”vehnäjauhot” siihen jauhotyyppiin mitä kunnollisen pizzapohjan tekeminen edellyttää ja muutenkin hieman tarkennatte ohjeita tässä lajissa, sillä noinkin yksinkertaisessa asiassa on yllättävän monta asiaa jotka on mahdollista tehdä väärin. Peace.

  • K-Kuluttajapalvelu16.2.2021

    Orava, palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Uudet pohjat kaupasta tällä reseptillä!15.5.2020

    Öö.. Kummimpäin tuo resepti neuvoo tejemään taikinan - Kuiva-aineet veteen vai toisinpäin. Ei kai vettä lisätä jauhoihin desi kerrallaan.. :/

  • K-Kuluttajapalvelu15.5.2020

    Uudet pohjat kaupasta tällä reseptillä. Taikinassa sekoitetaan ensin kuiva-aineet keskenään ja niihin lisätään sitten vesi desilitra kerrallaan.