Pizza Bolognese (artesaanipohja)
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
Pohja | |
---|---|
7 dl | vehnäjauhoja tai |
1/3 tl | kuivahiivaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
3 1/2 dl | vettä tai |
1 rkl | öljyä tai |
Täyte | |
1 rs (400 g) | sika-nautajauhelihaa tai |
1 tl | paprikajauhetta tai |
1 tl | oreganoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tlk (390 g) | Pirkka pizzakastiketta tai |
4 dl | juustoraastetta tai |
Lisäksi | |
1 pkt | mozzarellapalloja tai |
3 | tomaattia tai |
1 | kesäsipulin varret tai |
1 tlk | ranskankermaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1–2 rkl | sitruunanmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 773 kJ / 185 kcal |
Rasva | 9,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 15,6 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 8,6 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vettä desi kerrallaan samalla sekoittaen. Kun taikina alkaa pysyä koossa, lisää öljy. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti. Nosta takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa muutaman minuutin ajan ja jaa neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja nosta jauhojen päälle pöydälle. Ripottele myös päälle hiukan jauhoja. Peittele taikinat kostealla leivinliinalla ja anna kohota toiset 2 tuntia.
Taikinoiden kohotessa ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää mausteet ja pizzakastike.
Aloittaessasi pizzanteon pane uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Ota yksi taikina kerrallaan jauhotetulle pöydälle ja painele se sormin pizzapohjaksi. Älä käytä kaulinta, ellei ole aivan pakko. Sormin painellen taikinassa oleva ilma säilyy, ja pohjasta tulee mehevä ja rapea. Ota kuuma pelti uunista. Taita taikina nelinkerroin, jotta saat nostettua sen. Avaa taikina taitoksistaan ja levitä varovasti kuumalle pellille. Levitä nopeasti päälle jauhelihakastiketta ja ripottele päälle noin 1 dl juustoraastetta. Nosta pelti uuniin ja kypsennä noin 8 minuuttia.
Ota pizza uunista ja levitä sille mozzarellapaloja, paloiteltuja tomaatteja sekä viipaloituja kesäsipulin varsia. Tarjoa pizzan kanssa suolalla ja sitruunamehulla maustettua ranskankermaa.