• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pizza Margherita

Alun perin Italian kuningatar Margheritan Napolin vierailun kunniaksi leivottu pizza hurmaa edelleen. Ohjeella syntyy rapea ja maukas pohja.
Pizza Margherita
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • yli 60 min
  • 410 kcal / annos (240g)

Ainekset

4 kpl

Pizzapohja

Pizzakastike

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peittele ja siirrä taikina jääkaappiin yön yli.
  2. Sekoita tomaattipyree, vesi, mausteet ja hienonnettu valkosipulinkynsi keskenään. Halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja laita pelti uuniin kuumenemaan. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele taikinapalloiksi. Kauli pallot vehnäjauhojen avulla ohuiksi pohjiksi.
  4. Ripottele kuumalle pellille vehnäjauhoja ja siirrä kaksi pizzapohjaa pellille. Levitä puolet tomaattikastikkeesta pizzapohjien päälle. Levitä puolet juustoraasteesta ja kirsikkatomaateista pizzojen päälle.
  5. Paista pizzoja uunissa hieman keskitasoa alempana noin 15 minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut. Tarkkaile, ettei juusto ruskistu liikaa (siirrä pelti tarvittaessa uunin alaosaan). Ota valmiit pizzat pois pelliltä, jauhota pelti ja valmista toiset kaksi pizzaa samoin. Revi mozzarella käsin pizzojen pinnalle ja ripottele lopuksi tuoretta basilikaa sekä mustapippuria.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 410 kcal1 700 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja45 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua