Näin onnistut: Dim sum buns

Näin onnistut: Dim sum buns

Päivitetty 25.1.2018

Dim sum-taikinapallojen täyttäminen ja höyryttäminen saattaa kuulostaa haastavalta, mutta sujuu leikiten vaihekuvien ja pro-vinkkiemme avulla.

Dim sumien täyttäminen ja höyrytys

Tarvitset: 1 annos taikinaa + 1 annos täytettä

  1. Vaivaa nousseesta taikinasta pois ilmakuplat ja jaa taikina 12 samankokoiseen palaan (yksi pala noin 40 g).
  2. Pyöritä palat pyöreiksi palloiksi ja peitä pallot kelmulla kuivumisen estämiseksi.
  3. Ota pallo kämmenten väliin ja venytä varovasti peukaloilla pallon keskelle kolo täytettä varten.
  4. Nosta koloon ruokalusikallinen täytettä ja sulje aukko nipistelemällä taikina yhteen täytteen ympärille.
  5. Leikkaa leivinpaperista 12 pientä neliöpalaa ja nosta pallot leivinpaperipalan päällä höyrytyskoriin. Jätä sivuille tilaa muille palloille.
  6. Nosta suljettu höyrytyskori wokpannulle. Lisää pannulle vettä niin, että sen pinta jää noin 1 cm:n päähän korin pohjasta. Anna pullien nousta näin 20 minuuttia ja kuumenna sitten vesi poreilevan kuumaksi. Höyrytä noin 7–9 minuuttia. Nauti lämpiminä vedellä notkistetun hoisinkastikkeen kanssa.

Vinkki! Jos et omista höyrytyskoria, voit käyttää kypsentämiseen myös höyrykattilaa tai isoa kattilaa ja leivinpaperilla vuorattua siivilää tai lävikköä.

dimsum vaiheet

Ruokatoimittajan pro-vinkit

1. HUOMIOI TÄYTE Jos täyte on liian kosteaa, taikina kostuu helposti liikaa. Puristele esimerkiksi reseptin ryöpätty paksoi hyvin, jotta saat hyvän lopputuloksen.

2. PEITÄ TAIKINAPALAT Älä anna taikinapallojen pinnan kuivua ennen kypsentämistä. Jos pinta kuivuu, se ei kypsyessä laajene kauniisti.

3. HÖYRYTÄ TARKASTI Liian pitkä höyrytysaika tekee taikinapalloista kuivia. Höyrytä pallot siis juuri ja juuri kypsiksi.