• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Höyrytetyt dim sum bunsTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Höyrytetyt dim sum buns

Kiinalaisien ´tapaksien´ eli Dim sumien -perinne juontaa juurensa muinaiselle Silkkitielle. Noin 1,00€/kpl.

  • 12 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

12 kpl

Taikina

Täyte

    • 250gpaksoita ( tai lehtikaalia)
    • 300gPirkka Luomu siitakesieniä
    • 60gkevätsipulin vartta
    • 2isoa valkosipulinkynttä
    • 1tlinkivääriä raastettuna
    • 1rklöljyä + tilkka paistamiseen
    • 2rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1tlPirkka kiinalaista soijakastiketta
    • 1rklseesamiöljyä
    • ripaus suolaa

Lisäksi

    • Amoy Hoisin-kastiketta tarjoiluun
    • vettä kastikkeen notkistamiseen
    • leivinpaperia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa paksoinlehdistä irti valkoiset varsiosat ja käytä ne muualla esimerkiksi wokkiruokaan tai kasviskeittoon. Ryöppää vihreät lehdet nopeasti kiehuvassa vedessä ja nosta saman tien jääveteen, niin että niiden väri säilyy. Valuta lehdet ja puristele huolellisesti kuiviksi. Hienonna lehdet kulhoon.
  2. Hienonna sienet ja kevätsipuli, murskaa valkosipuli. Paista sieniä, inkivääriä ja valkosipulia öljyssä pannulla, kunnes neste on haihtunut sienistä. Kumoa seos paksoin sekaan. (Jos kulhon pohjalle on valunut paksoista nestettä, valuta se huolella ensin pois). Lisää paksoi-sieniseokseen 1 rkl öljyä, makea chilikastike, soijakastike, seesamiöljy ja suola. Sekoita tasaiseksi. Nosta peitettynä jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat taikinan.
  3. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää joukkoon desiin vehnäjauhoja sekoitettu kuivahiiva ja sokeri. Jätä sivuun 15 minuutiksi. Sekoita keskenään loput jauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe ja suola. Alusta jauhoseos taikinaan muutamassa erässä ja lisää loppuvaiheessa öljy. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa hyvin kulhon seinämistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä kulho ja anna nousta puoli tuntia.
  4. Vaivaa nousseesta taikinasta pois ilmakuplat ja jaa taikina 12 samankokoiseen palaan (yksi pala noin 40 g).
  5. Pyöritä palat pyöreiksi palloiksi ja peitä pallot kelmulla kuivumisen estämiseksi.
  6. Ota pallo kämmenten väliin ja venytä varovasti peukaloilla pallon keskelle kolo täytettä varten.
  7. Nosta koloon ruokalusikallinen täytettä ja sulje aukko nipistelemällä taikina yhteen täytteen ympärille.
  8. Leikkaa leivinpaperista 12 pientä neliöpalaa ja nosta pallot leivinpaperipalan päällä höyrytyskoriin. Jätä sivuille tilaa muille palloille.
  9. Nosta suljettu höyrytyskori wokpannulle. Lisää pannulle vettä niin, että sen pinta jää noin 1 cm:n päähän korin pohjasta. Anna pullien nousta näin 20 minuuttia ja kuumenna sitten vesi poreilevan kuumaksi. Höyrytä noin 7-9 minuuttia. Nauti lämpiminä vedellä notkistetun hoisinkastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Jos et omista höyrytyskoria, voit käyttää kypsentämiseen myös höyrykattilaa tai isoa kattilaa ja leivinpaperilla vuorattua siivilää tai lävikköä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • Tigru24.8.2018

    Voiko nämä tehdä höyryuunilla?

  • K-Kuluttajapalvelu24.8.2018

    Tigru, ohjetta ei valitettavasti ole testattu höyryuunissa, joten en voi varmaksi sanoa, mutta oletetavasti onnistuu hyvin myös höyryuunilla.