Bao bun eli taiwanilaiset höyrysämpylät
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 dl | vettä tai |
1 tl | Pirkka kuivahiivaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
n. 4 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 tl | Pirkka ruokasoodaa tai |
1 rkl | Pirkka rypsiöljyä tai |
ripaus | suolaa tai |
Täyte | |
---|---|
2 (250 g) | pientä munakoisoa tai |
1 (60 g) | makea sipuli tai |
2–3 rkl | öljyä tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | inkivääritahnaa tai tuoretta raastettua inkivääriä tai |
4 rkl | Pirkka japanilaista soijakastiketta tai |
4 rkl | riisiviinietikkaa tai |
1 1/2 rkl | paahdettua seesamiöljyä tai |
4 (70 g) | kevätsipulin vartta tai |
Lisäksi | |
1/3 (90 g) | kurkkua tai |
1 (90 g) | pieni porkkana tai |
2 | retiisiä tai |
2 rkl | riisiviinietikkaa tai |
1/2 rkl | paahdettua seesamiöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | ruokosokeria tai |
1/3 tl | chilihiutaleita tai |
1/2 ruukkua | korianteria hienonnettuna tai |
2–3 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 635 kJ / 152 kcal |
Rasva | 6,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 19,6 g |
josta sokereita | 3,1 g |
Proteiini | 3,5 g |
Suola | 1,4 g |
Valmistus
Valmista ensin höyrysämpylät. Sekoita kulhossa keskenään 42 asteeseen lämmitetty vesi, pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva, sokeri ja öljy. Jätä sivuun 15 minuutiksi. Sekoita keskenään loput jauhot, maissitärkkelys, suola ja ruokasooda.Lisää seos hiiva-vesiseoksen joukkoon. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa hyvin kulhon seinämistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna nousta peitettynä ½ tuntia.
Vaivaa taikinaa hetki leivinpöydällä ja jaa 6 samankokoiseen palaan (noin 80 g). Pyöritä paloista pallot, kaulitse ne ohuiksi soikioiksi ja sivele pinta kevyesti öljyllä. Taita soikiot kaksin kerroin leivinpaperipalan päälle, nosta höyrytyskoriin väljästi ja sulje kansi.
Kuumenna pannun pohjalla pari senttiä vettä ja nosta höyrytyskori pannulle. Varmista, että höyryosan pohja ei osu veteen. Kypsennä sämpylöitä höyryssä kannen alla noin 7–9 minuuttia, juuri ja juuri kypsiksi.
Viipaloi munakoisot ohuiksi ja hienonna kuorittu sipuli. Paista öljyssä munakoisoviipaleita, sipulia, valkosipulimurskaa ja inkivääriä, kunnes munakoisot ovat molemmin puolin kypsiä.
Lisää pannulle keskenään sekoitettu soijakastike, riisiviinietikka ja seesamiöljy. Kuumenna, kunnes seos on imeytynyt munakoisoihin. Lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli. Pidä lämpimänä.
Leikkaa kurkku ja kuorittu porkkana ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Viipaloi sekaan pestyt retiisit.
Yhdistä loput ainekset pähkinöitä lukuun ottamatta ja kaada seos kurkku-porkkana-retiisiseoksen joukkoon.
Täytä sämpylät munakoisolla ja lisäkkeellä. Viimeistele pähkinärouheella.
Mikäli et omista höyrytyskoria voit käyttää kypsentämiseen myös isoa kattilaa ja leivinpaperilla vuorattua siivilää tai lävikköä. Voit pakastaa kypsennetyt sämpylät. Lämmitä sulaneet sämpylät nopeasti mikrossa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Plussa-etu −7 %Pirkka kuivahiiva 4x11gPlussa-kortillaEtuhinta 2,20/2 kpl25,00/kgIlman Plussa-korttia 1,19/kpl (27,05/kg)
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka ruokasooda 120gHinta 0,89/kpl7,42/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Munakoiso ulkomainenHinta n. 1,14/kpl3,79/kg