Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Bao bun eli taiwanilaiset höyrysämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bao bun eli taiwanilaiset höyrysämpylät

Taiwanilaisten höyrysämpylöiden täytteeksi pikamarinoidaan raikkaita riisiviinietikalla ja seesamiöljyllä maustettuja kasviksia.

Ainekset

6 annosta
    • 2dlvettä
    • 1rklsokeria
    • n. 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 1tlPirkka ruokasoodaa
    • 1rklPirkka rypsiöljyä
    • ripaussuolaa

Täyte

    • 2(250 g)pientä munakoisoa
    • 1(60 g)makea sipuli
    • 2–3rklöljyä
    • 1rklinkivääritahnaa tai tuoretta raastettua inkivääriä
    • 4rklPirkka japanilaista soijakastiketta
    • 4rklriisiviinietikkaa
    • 1 1/2rklpaahdettua seesamiöljyä
    • 4(70 g)kevätsipulin vartta

Lisäksi

    • 1/3(90 g)kurkkua
    • 1(90 g)pieni porkkana
    • 2retiisiä
    • 2rklriisiviinietikkaa
    • 1/2rklpaahdettua seesamiöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlruokosokeria
    • 1/3tlchilihiutaleita
    • 1/2ruukkua korianteria hienonnettuna
    • 2–3rklsuolattuja maapähkinöitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin höyrysämpylät. Sekoita kulhossa keskenään 42 asteeseen lämmitetty vesi, pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva, sokeri ja öljy. Jätä sivuun 15 minuutiksi. Sekoita keskenään loput jauhot, maissitärkkelys, suola ja ruokasooda.Lisää seos hiiva-vesiseoksen joukkoon. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa hyvin kulhon seinämistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna nousta peitettynä ½ tuntia.
  2. Vaivaa taikinaa hetki leivinpöydällä ja jaa 6 samankokoiseen palaan (noin 80 g). Pyöritä paloista pallot, kaulitse ne ohuiksi soikioiksi ja sivele pinta kevyesti öljyllä. Taita soikiot kaksin kerroin leivinpaperipalan päälle, nosta höyrytyskoriin väljästi ja sulje kansi.
  3. Kuumenna pannun pohjalla pari senttiä vettä ja nosta höyrytyskori pannulle. Varmista, että höyryosan pohja ei osu veteen. Kypsennä sämpylöitä höyryssä kannen alla noin 7–9 minuuttia, juuri ja juuri kypsiksi.
  4. Viipaloi munakoisot ohuiksi ja hienonna kuorittu sipuli. Paista öljyssä munakoisoviipaleita, sipulia, valkosipulimurskaa ja inkivääriä, kunnes munakoisot ovat molemmin puolin kypsiä.
  5. Lisää pannulle keskenään sekoitettu soijakastike, riisiviinietikka ja seesamiöljy. Kuumenna, kunnes seos on imeytynyt munakoisoihin. Lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli. Pidä lämpimänä.
  6. Leikkaa kurkku ja kuorittu porkkana ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Viipaloi sekaan pestyt retiisit.
  7. Yhdistä loput ainekset pähkinöitä lukuun ottamatta ja kaada seos kurkku-porkkana-retiisiseoksen joukkoon.
  8. Täytä sämpylät munakoisolla ja lisäkkeellä. Viimeistele pähkinärouheella.

Tiesitkö että...

Mikäli et omista höyrytyskoria voit käyttää kypsentämiseen myös isoa kattilaa ja leivinpaperilla vuorattua siivilää tai lävikköä. Voit pakastaa kypsennetyt sämpylät. Lämmitä sulaneet sämpylät nopeasti mikrossa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille74 arvostelua
  • Kerran kokeilen25.8.2019

    Höyrytys kori mistä saa ostaa

  • K-Kuluttajapalvelu25.8.2019

    Kerran kokeilen, höyrytyskoreja voi ostaa esimerkiksi aasialaisista marketeista tai keittiövälinekaupoista. Mikäli et omista höyrytyskoria voit käyttää kypsentämiseen myös isoa kattilaa ja leivinpaperilla vuorattua siivilää tai lävikköä.