• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Korealaiset pannukakut eli Hoddeok

Korealaiset pannukakut eli Hoddeok
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 135 kcal / annos (50g)

Ainekset

12 kpl

Täyte

Paistamiseen

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi ja tarttua käsiin. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Tee täyte taikinan kohoamisen aikana. Mittaa fariinisokeri ja kaneli kulhoon. Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin.
  3. Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle alustalle. Muotoile taikina tangoksi jauhoja apuna käyttäen ja jaa se 12 palaan. Pyörittele paloista palloja.
  4. Litistä taikinapallo pöytää vasten noin 1 cm:n paksuiseksi. Laita keskelle noin 1 ruokalusikallinen täytettä. Nosta reunat yhteen niin, että taikinasta muodostuu jälleen pallomainen. Nipistä saumakohdat tiukasti kiinni.
  5. Paista paistinpannulla rasvassa noin 3 palloa kerrallaan. Paista taikinapalloja ensin toiselta puolelta hieman keskilämpöä kuumemmalla 1 minuutti. Käännä ja litistä palloja pannukakkumaisiksi lastan avulla. Paista jälleen 1 minuutti. Tämän jälkeen käännä pannukakkuja vielä kerran ja laita kansi päälle. Paista vielä 1 minuutti kannen alla. Alenna tarvittaessa lämpötilaa. Tarjoa lämpiminä esimerkiksi jäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 135 kcal563 kJ
  • Proteiinia3,23 g
  • Hiilihydraatteja21,1 g
  • Rasvaa4,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua