Höyrytetyt sämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Höyrytetyt sämpylät

Aasilaiset höyrytetyt sämpylät eli gua baot ovat superpehmeitä. Täytä niistä sliderit esimerkiksi jättiravuilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.

  • 8 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

8 kpl
    • 1 1/2dlvettä
    • 1 1/2tlkuivahiivaa
    • 2rklrypsiöljyä
    • 3-4dlvehnäjauhoja
    • 1rklsokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva veteen ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Sekoita joukkoon myös öljy. Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja, sokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos veteen ja alusta noin 5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää vehnäjauhoja vähitellen tarpeen mukaan.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunnin ajan.
  3. Kaada taikina jauhotetulla työtasolla. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapaloista pallot ja paina pallot rieskamaisiksi soikeiksi leipäsiksi. Taita lätystkä kahtia. Nosta kukin sämpylä pienen leivinpaperipalan päälle. Jätä kohoamaan peitettynä vielä 30 minuutiksi.
  4. Laita vettä kiehumaan höyrytyskattilaan. Nosta 2-3 sämpylää leivinpapereineen kypsymään kannella peitettyyn kattilan höyrytysosaan noin 12 minuutiksi. Kypsennä kaikki sämpylät samoin.
  5. Halkaise höyrysämpylät ja täytä haluamillasi täytteillä. Tarjoa heti.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua