• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Gluteenittomat munkitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteenittomat munkit

Gluteenittomat munkit valmistuvat helposti Pirkka gluteenittomasta pullataikinasta. Meheviä munkkeja ei arvaisi gluteenittomiksi!

  • 8 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

8 kpl

Kypsentämiseen

    • 1lrypsiöljyä

Päälle

    • erikoishienoa sokeria (Siro)

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna taikinan sulaa jääkaapissa yön yli. Ota taikina huoneenlämpöön. Vaivaa taikina puhtaan leivinpöydän päällä. Käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoseosta.
  2. Muotoile taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Pyöritä pikkupulliksi ja kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla 30-45 minuuttia.
  3. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Ota kohonnut pulla ja paina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotettu sormesi keskeltä läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkilää etusormilla ympäri.
  4. Pane munkkirinkilä suoraan kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä noin 2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Jatka kypsentämistä 1-2 minuuttia toiselta puolelta.
  5. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat rinkelit öljyyn paistumaan.
  6. Kaada pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle hienoa sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä. Anna munkkien jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Gluteenittomat munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.

Tiesitkö että...

Huom! Älä kaada käytettyä öljyä viemäriin! Pienen määrän (alle litra) käytettyä öljyä voi laittaa kompostiin tai biojäteastiaan, mutta suurempi määrä hävitetään suljetussa muoviastiassa sekajätteen joukossa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua