Gluteenittomat munkit
Gluteenittomat munkit valmistuvat helposti Pirkka gluteenittomasta pullataikinasta. Meheviä munkkeja ei arvaisi gluteenittomiksi! Noin 0,85€/annos.*
8 kplyli 60 min
Ainekset
8 kpl
Paistamiseen
- 1lrypsiöljyä
Päälle
- erikoishienoa sokeria (Siro)
Valmistus
yli 60 min- Anna taikinan sulaa jääkaapissa yön yli. Ota taikina huoneenlämpöön. Vaivaa taikina puhtaan leivinpöydän päällä. Käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoseosta.
- Muotoile taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Pyöritä pikkupulliksi ja kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla 30-45 minuuttia.
- Kuumenna öljy 180 asteeseen. Ota kohonnut pulla ja paina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotettu sormesi keskeltä läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkilää etusormilla ympäri.
- Pane munkkirinkilä suoraan kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä noin 2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Jatka kypsentämistä 1-2 minuuttia toiselta puolelta.
- Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat rinkilät öljyyn paistumaan.
- Kaada pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle hienoa sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä. Anna munkkien jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Gluteenittomat munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
Tiesitkö että...
Huom! Älä kaada käytettyä öljyä viemäriin! Pienen määrän (alle litra) käytettyä öljyä voi laittaa kompostiin tai biojäteastiaan, mutta suurempi määrä hävitetään suljetussa muoviastiassa sekajätteen joukossa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Parhaat munkit sitten äitini tekemien jälkeen!😍
Munkkeja EI tehdä pullataikinasta! Jonkin sortin valistajana älkää johtako asiakkaitanne harhaan!
Helena, reseptiä testattaessa munkit on paistettu rypsiöljyssä, mutta kyllä munkit voi toki aina paistaa myös kookosrasvassa niin halutessaan. Kookosrasvassa 1 kg vastaa 1l rypsiöljyä määrällisesti.
Hei. Voiko Pirkkan gluteeniton pullataikinaa kun teen munkkeja paistaa kookosrasvassa.
parasta mitä kauppoihin tullut,gluteeniton pullataikina👍
Tulipa tosi hyvät munkit! Tämä on mahtavan hyvä taikina, itse en ole onnistunut yhtä hyvää gluteenitonta pullataikinaa tekemään ja jatkossa en edes yritä, vaan suuntaan suosiolla pakastealtaalle :)
Munkit kuuluu vappuun,kaikille,erinomaista
Hyviä resettejä
"Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa." Huom! Gluteenittomia munkkeja tehdessä myös öljyssä ensin käväisseen paahtoleipäpalan kuuluu olla gluteenitonta leipää.
Iso Huom!, Kiitos tarkkaavaisuudesta ja hyvästä huomiosta. Korjaamme tämän kohdan reseptiin.
Pitää siis kaupassa yrittää selvittää ravintosisältö leivonnaoselle - minulta tuote jää kauppaan ja resepti "roskikseen"!
katsoimme tv.3.k-makuja..Harri Syrjänen.valmisti.kasvisviskääriötä.missä respti on.
Upeaa! Pullataikinaa on aina pakasteessa ja se on todella hyvää. Kokeilen vapuksi!