Gluteenittomat munkit
- Annosmäärä8 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
1 ps (450 g) | tai |
Paistamiseen | |
---|---|
1 l | rypsiöljyä tai |
Päälle | |
erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
Valmistus
Anna taikinan sulaa jääkaapissa yön yli. Ota taikina huoneenlämpöön. Vaivaa taikina puhtaan leivinpöydän päällä. Käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoseosta.
Muotoile taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Pyöritä pikkupulliksi ja kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla 30–45 minuuttia.
Kuumenna öljy 180 asteeseen. Ota kohonnut pulla ja paina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotettu sormesi keskeltä läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkilää etusormilla ympäri.
Pane munkkirinkilä suoraan kuumaan öljyyn ja kypsennä 2–3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä noin 2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Jatka kypsentämistä 1–2 minuuttia toiselta puolelta.
Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat rinkilät öljyyn paistumaan.
Kaada pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle hienoa sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä. Anna munkkien jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Gluteenittomat munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
Huom! Älä kaada käytettyä öljyä viemäriin! Pienen määrän (alle litra) käytettyä öljyä voi laittaa kompostiin tai biojäteastiaan, mutta suurempi määrä hävitetään suljetussa muoviastiassa sekajätteen joukossa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(101 arviota)
- yli 60 min3,9(10 arviota)
- yli 60 min4,1(44 arviota)
- yli 60 min4,1(65 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- 30 - 60 min4,1(77 arviota)
- yli 60 min4,0(169 arviota)
- yli 60 min3,8(73 arviota)
Arvostele resepti
- Tuija1 vuosi sittenParhaat munkit sitten äitini tekemien jälkeen!😍
- Petinteet kunniaan3 vuotta sittenMunkkeja EI tehdä pullataikinasta! Jonkin sortin valistajana älkää johtako asiakkaitanne harhaan!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHelena, reseptiä testattaessa munkit on paistettu rypsiöljyssä, mutta kyllä munkit voi toki aina paistaa myös kookosrasvassa niin halutessaan. Kookosrasvassa 1 kg vastaa 1l rypsiöljyä määrällisesti.
- Helena3 vuotta sittenHei. Voiko Pirkkan gluteeniton pullataikinaa kun teen munkkeja paistaa kookosrasvassa.
- leipuri😂4 vuotta sittenparasta mitä kauppoihin tullut,gluteeniton pullataikina👍
- Piia5 vuotta sittenTulipa tosi hyvät munkit! Tämä on mahtavan hyvä taikina, itse en ole onnistunut yhtä hyvää gluteenitonta pullataikinaa tekemään ja jatkossa en edes yritä, vaan suuntaan suosiolla pakastealtaalle :)
- Lelupelle5 vuotta sittenMunkit kuuluu vappuun,kaikille,erinomaista
- velikulta5 vuotta sittenHyviä resettejä
- Iso Huom!5 vuotta sitten"Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa." Huom! Gluteenittomia munkkeja tehdessä myös öljyssä ensin käväisseen paahtoleipäpalan kuuluu olla gluteenitonta leipää.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenIso Huom!, Kiitos tarkkaavaisuudesta ja hyvästä huomiosta. Korjaamme tämän kohdan reseptiin.
- Minka5 vuotta sittenPitää siis kaupassa yrittää selvittää ravintosisältö leivonnaoselle - minulta tuote jää kauppaan ja resepti "roskikseen"!
- arvo.pentikainen@kolumbus.fi5 vuotta sittenkatsoimme tv.3.k-makuja..Harri Syrjänen.valmisti.kasvisviskääriötä.missä respti on.
- Kipa5 vuotta sittenUpeaa! Pullataikinaa on aina pakasteessa ja se on todella hyvää. Kokeilen vapuksi!