Gluteenittomat munkitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteenittomat munkit

Gluteenittomat munkit valmistuvat helposti Pirkka gluteenittomasta pullataikinasta. Meheviä munkkeja ei arvaisi gluteenittomiksi!

  • 8 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

8 kpl

Kypsentämiseen

    • 1lrypsiöljyä

Päälle

    • erikoishienoa sokeria (Siro)

Valmistus

yli 60 min
  1. Anna taikinan sulaa jääkaapissa yön yli. Ota taikina huoneenlämpöön. Vaivaa taikina puhtaan leivinpöydän päällä. Käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoseosta.
  2. Muotoile taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Pyöritä pikkupulliksi ja kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla 30-45 minuuttia.
  3. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Ota kohonnut pulla ja paina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotettu sormesi keskeltä läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkilää etusormilla ympäri.
  4. Pane munkkirinkilä suoraan kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä noin 2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Jatka kypsentämistä 1-2 minuuttia toiselta puolelta.
  5. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat rinkilät öljyyn paistumaan.
  6. Kaada pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle hienoa sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä. Anna munkkien jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Gluteenittomat munkit ovat parhaimmillaan tuoreina.

Tiesitkö että...

Huom! Älä kaada käytettyä öljyä viemäriin! Pienen määrän (alle litra) käytettyä öljyä voi laittaa kompostiin tai biojäteastiaan, mutta suurempi määrä hävitetään suljetussa muoviastiassa sekajätteen joukossa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka gluteeniton pullataikina 450g pakaste
    Pirkka gluteeniton pullataikina 450g pakaste
    3,29/kpl7,31/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,69/kpl3,76/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,49/kpl2,77/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 126 arvostelua
  • Petinteet kunniaan1.5.2020

    Munkkeja EI tehdä pullataikinasta! Jonkin sortin valistajana älkää johtako asiakkaitanne harhaan!

  • Helena29.4.2020

    Hei. Voiko Pirkkan gluteeniton pullataikinaa kun teen munkkeja paistaa kookosrasvassa.

  • K-Kuluttajapalvelu29.4.2020

    Helena, reseptiä testattaessa munkit on paistettu rypsiöljyssä, mutta kyllä munkit voi toki aina paistaa myös kookosrasvassa niin halutessaan. Kookosrasvassa 1 kg vastaa 1l rypsiöljyä määrällisesti.

  • leipuri😂29.4.2019

    parasta mitä kauppoihin tullut,gluteeniton pullataikina👍

  • Piia1.5.2018

    Tulipa tosi hyvät munkit! Tämä on mahtavan hyvä taikina, itse en ole onnistunut yhtä hyvää gluteenitonta pullataikinaa tekemään ja jatkossa en edes yritä, vaan suuntaan suosiolla pakastealtaalle :)

  • Lelupelle28.4.2018

    Munkit kuuluu vappuun,kaikille,erinomaista

  • velikulta27.4.2018

    Hyviä resettejä

  • Iso Huom!26.4.2018

    "Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa." Huom! Gluteenittomia munkkeja tehdessä myös öljyssä ensin käväisseen paahtoleipäpalan kuuluu olla gluteenitonta leipää.

  • K-Kuluttajapalvelu26.4.2018

    Iso Huom!, Kiitos tarkkaavaisuudesta ja hyvästä huomiosta. Korjaamme tämän kohdan reseptiin.

  • Minka24.4.2018

    Pitää siis kaupassa yrittää selvittää ravintosisältö leivonnaoselle - minulta tuote jää kauppaan ja resepti "roskikseen"!

  • arvo.pentikainen@kolumbus.fi20.4.2018

    katsoimme tv.3.k-makuja..Harri Syrjänen.valmisti.kasvisviskääriötä.missä respti on.

  • Kipa13.4.2018

    Upeaa! Pullataikinaa on aina pakasteessa ja se on todella hyvää. Kokeilen vapuksi!