Ananaskirsikka kirkastaa päivän

Ananaskirsikka kirkastaa päivän

Julkaistu 19.1.2018

Ananaskirsikka on eteläamerikkalainen koisokasvi, jolla ei nimestään huolimatta ole mitään yhteistä kirsikan kanssa muotoa lukuunottamatta. Keltaisia ananaskirsikan marjoja peittää verholehdistä muodostunut kotelo, joka on koristeellinen ja suojaa marjoja kuljetuksen ja säilytyksen aikana.

Aromaattinen ananaskirsikka

Ananaskirsikan paperinohuet verholehdet poistetaan vasta marjaa käytettäessä. Kypsä ananaskirsikka on pehmeä ja oranssinkeltainen, ja sen pienet, pehmeät siemenet ovat täysin syötäviä. Ananaskirsikan maku on raikas ja hyvin aromaattinen. Se säilyy kotona parhaiten viileässä - kahdestatoista celsiusasteesta viiteentoista asteeseen.

Ananaskirsikkaa käytetään kuten muitakin marjoja. Kirsikan kokoiset, kullankeltaiset marjat sopivat sekä sellaisenaan syötäväksi että erilaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Täytekakun, juomien ja boolien koristeena ne ovat erinomaisia, samoin esimerkiksi illanistujaisten juustotarjottimella. Koristele esimerkiksi trooppinen kinuskikakku käyttämällä mukana ananskirsikkaa. Voit myös yllättää ananaskirsikalla alku- tai pääruoassa, kuten parmankinkkusalaatissa.