Parmankinkkusalaatti
Parmankinkkusalaatti on juhlava alkuruoka tai näyttävä noutopöydän tarjottava.
6 annostaalle 30 min195 kcal / annos (160g)
Ainekset
6 annosta
- 1ps(150 g)Pirkka Provence salaattisekoitusta
- 1(200 g)kurkku
- 3kananmunaa keitettynä
- n. 400ghunajamelonia
- 1pkt(70 g)Pirkka Parhaat parmankinkkua
- 1rs(100 g)ananaskirsikoita
- 1ruukkuPirkka Luomu herneenversoja
Kastike
- 1rklMaille Dijon sinappia
- 1rklhunajaa
- 1rklvalkoista balsamiviinietikkaa
- 1/2dlöljyä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Aloita kastikkeen valmistuksesta. Sekoita sinappi, hunaja ja viinietikkaa. Lisää joukkoon öljy koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
- Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Viipaloi kurkku ja lisää salaatin päälle.
- Poista siemenet melonista ja leikkaa lohkoiksi. Poista lohkoista kuoret. Halkaise kuoritut kananmunat. Irrota ananaskirsikat verholehdistä.
- Nosta salaatin päälle säteittäin munanpuolikkaat ja melonilohkot. Asettele parmankinkkuviipaleet melonilohkojen päälle. Ripottele salaatin päälle parmesaanilastuja.
- Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoamista. Koristele ananaskirsikoilla ja herneenversoilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Hunajamelonin tilalla voit käyttää papaijaa.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 195 kcal816 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi