• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Trooppinen kinuskikakkuReseptin teki kumppani

Trooppinen kinuskikakku

Kinuskikakun modernissa versiossa kinuski on suolaista. Suolakinuskin makuparina toimii sitruunalla ja passionilla raikastettu hedelmäkreemi.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Kakkupohjat

    • 2 1/2dlmaitoa
    • 6kananmunan valkuaista
    • 5 1/2dlvehnäjauhoja
    • 4dlsokeria
    • 3tlvaniljasokeria
    • 4tlleivinjauhetta
    • 200gPirkka voita
    • 2tlTörsleffs-vaniljauutetta

Trooppinen hedelmäkreemi

    • 3dlBonne Trooppinen sosetta
    • 3/4dlsitruunanmehua
    • 1dlsokeria
    • 4passionhedelmää
    • 3kananmunaa
    • 3kananmunan keltuaista
    • 3liivatelehteä
    • 100gsuolatonta voita

Suolakinuski

    • 2dlsokeria
    • 1/2dlvettä
    • 1 1/2dlkermaa
    • 100gsuolatonta voita
    • 1tlMaldon-sormisuolaa

Suolakinuskitäyte

Voikreemi

    • 100gsuolatonta voita
    • 4 1/2dltomusokeria
    • 3rklsitruunanmehua

Koristeeksi

    • 100gPirkka mantelilastuja
    • Jules Destrooper Crisp Butter Wafers -keksejä, tai muita keksejä tai vohveleita
    • 2passionhedelmää
    • 1lime
    • 1karambola
    • ananaskirsikoita
    • sitruunamelissaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kaksi kakkupohjaa samanaikaisesti kahdessa samankokoisessa (Ø 20 cm) vuoassa. Jos sinulla on vain yksi vuoka, puolita ainesten määrät ja valmista pohjat peräkkäin.
  2. Sekoita kuivat aineet yleiskoneessa. Lisää joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sekoita muutama minuutti. Sekoita kulhossa huoneenlämpöiset maito ja valkuaiset sekä vaniljauute. Lisää neste jauhoihin. Sekoita hiljaisella vauhdilla muutaman minuutin ajan niin, että massa on tasaista. Asettele kahden irtopohjavuoan pohjille (Ø 20 cm) leivinpaperia. Jaa massa kahteen osaan ja kaada vuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä pohjat huoneen lämpöiseksi.
  3. Valmista kinuski. Mittaa sokeri ja vesi korkeaan kattilaan. Anna tämän jälkeen sokerin kiehua kovalla lämmöllä ilman sekoittamista. Kattilan reunojen penslaaminen veteen kastetulla sudilla kiehumisen aikana estää sokerin kristallisoitumista. Kun sokeri alkaa tummua vaalean pronssin väriseksi, lisää kerma voimakkaasti vispaten. Älä anna sokerin tummua liikaa, sillä ruskettuminen tapahtuu muutamassa sekunnissa, kun sokeri alkaa saada väriä. Lisää vielä voi sekä suola ja kiehauta kinuskia muutama minuutti. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit valmistaa kinuskin myös etukäteen ja lämmittää jääkaappikylmää kinuskia mikrossa muutamia sekunteja kerrallaan.
  4. Valmista kreemi. Laita hedelmäsose, sokeri, sitruunanmehu sekä passionhedelmän liha kattilaan. Keitä 5 minuuttia ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Siivilöi huolella takaisin kattilaan. Laita liivatteet likoamaan. Vispaa hedelmäsoseen joukkoon kananmunat ja keltuaiset. Lämmitä kreemiä huolella vispaten, jotta se ei pala pohjaan. Nosta kattila liedeltä heti kun kreemi alkaa kiehua. Lisää joukkoon liivatteet ja suolaton voi. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
  5. Valmista kinuskitäyte. Sekoita desi jäähtynyttä kinuskia mascarpone-juustoon. Halkaise varovasti molemmat huoneenlämpöiset tai jääkaappikylmät kakkupohjat. Puolita kinuskitäyte ja levitä täyte molempien puolitettujen kakkupohjien väleihin. Aseta pohjat takaisin yhteen ja laita jääkaappiin muoviin peitettynä odottamaan kakun kokoamista.
  6. Kokoa kakku. Lisää irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Laita toinen kakkupohja vuokaan ja painele sitä reunoilta niin, ettei pohjan ja vuoan väliin jää tilaa. Kaada seuraavaksi jäähtynyt kreemi ja laita kakku tuorekelmulla peitettynä jääkaappiin puoleksi tunniksi jähmettymään. Kun kreemi on hyytynyt päältä hieman, asettele toinen kakkupohja päälle varovasti painaen. Peitä vuoka talouskelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
  7. Valmista voikreemi. Notkista voita sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri vähitellen ja lopuksi sitruunamehu. Vispaa noin 5 minuuttia, jotta kreemi muuttuu valkoiseksi.
  8. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  9. Ota hyytynyt kakku pois vuoasta ja asettele se tarjoilualustalle. Siisti reunat. Kuorruta kakku päältä ja sivuilta voikreemillä. Taputtele kakun reunoille mantelilastuja.
  10. Kaada huoneenlämpöinen kinuski varovasti kakun päälle aloittaen keskeltä. Levitä tarvittaessa puhtaalla lastalla kinuskia reunoille päin. Anna kinuskin valua varovasti reunojen yli sivuille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy eikä valu liikaa.
  11. Kun kinuski on jäähtynyt, koristele kakku kekseillä ja hedelmillä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Lakto-ovo-vegetaristi16.2.2018

    Hain resepteistänne lakto-ovo-vegetaristille sopivia reseptejä ja mm. tämä kakku lukeutui niihin. Ette ole kuitenkaan huomioineet, että kakussa on liivatetta, joka ei lakto-ovo-vegetaristille sovellu. Kiitos kuitenkin ihanista resepteistänne ja aurinkoista kevättalvea!

  • K-Kuluttajapalvelu16.2.2018

    Lakto-ovo-vegetaristi, kiitos huomiostasi ja pahoittelut, että resepti on luokiteltu väärin. Poistamme merkinnän reseptiltä.

  • Leipuri20.10.2017

    Kinuskiin tarvittavat ainekset on jääneet reseptistä pois.. Hyvältä kyllä kuulostaa muuten!

  • K-Kuluttajapalvelu20.10.2017

    Leipuri, pahoittelut, että reseptistä on jäänyt kinuskin raaka-aineet pois. Raaka-aineet on korjattu reseptiin.