Trooppinen kinuskikakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kinuskikakun modernissa versiossa kinuski on suolaista. Suolakinuskin makuparina toimii sitruunalla ja passionilla raikastettu hedelmäkreemi.
Ainekset
12 annosta
Kakkupohjat | |
---|---|
2 1/2 dl | maitoa tai |
6 | kananmunan valkuaista tai |
5 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
4 dl | sokeria tai |
3 tl | tai |
4 tl | leivinjauhetta tai |
200 g | tai |
2 tl | tai |
Trooppinen hedelmäkreemi | |
3 dl | tai |
3/4 dl | sitruunanmehua tai |
1 dl | sokeria tai |
4 | passionhedelmää tai |
3 | kananmunaa tai |
3 | kananmunan keltuaista tai |
3 | liivatelehteä tai |
100 g | suolatonta voita tai |
Suolakinuski | |
2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | kermaa tai |
100 g | suolatonta voita tai |
1 tl | Maldon-sormisuolaa tai |
Suolakinuskitäyte | |
1 dl | valmista suolakinuskia tai |
250 g | tai |
Voikreemi | |
100 g | suolatonta voita tai |
4 1/2 dl | tomusokeria tai |
3 rkl | sitruunanmehua tai |
Koristeeksi | |
100 g | tai |
tai | |
2 | passionhedelmää tai |
1 | limetti tai |
1 | karambola tai |
ananaskirsikoita tai | |
sitruunamelissaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Valmista kaksi kakkupohjaa samanaikaisesti kahdessa samankokoisessa (Ø 20 cm) vuoassa. Jos sinulla on vain yksi vuoka, puolita ainesten määrät ja valmista pohjat peräkkäin.
Sekoita kuivat aineet yleiskoneessa. Lisää joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sekoita muutama minuutti. Sekoita kulhossa huoneenlämpöiset maito ja valkuaiset sekä vaniljauute. Lisää neste jauhoihin. Sekoita hiljaisella vauhdilla muutaman minuutin ajan niin, että massa on tasaista. Asettele kahden irtopohjavuoan pohjille (Ø 20 cm) leivinpaperia. Jaa massa kahteen osaan ja kaada vuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä pohjat huoneen lämpöiseksi.
Valmista kinuski. Mittaa sokeri ja vesi korkeaan kattilaan. Anna tämän jälkeen sokerin kiehua kovalla lämmöllä ilman sekoittamista. Kattilan reunojen penslaaminen veteen kastetulla sudilla kiehumisen aikana estää sokerin kristallisoitumista. Kun sokeri alkaa tummua vaalean pronssin väriseksi, lisää kerma voimakkaasti vispaten. Älä anna sokerin tummua liikaa, sillä ruskettuminen tapahtuu muutamassa sekunnissa, kun sokeri alkaa saada väriä. Lisää vielä voi sekä suola ja kiehauta kinuskia muutama minuutti. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit valmistaa kinuskin myös etukäteen ja lämmittää jääkaappikylmää kinuskia mikrossa muutamia sekunteja kerrallaan.
Valmista kreemi. Laita hedelmäsose, sokeri, sitruunanmehu sekä passionhedelmän liha kattilaan. Keitä 5 minuuttia ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Siivilöi huolella takaisin kattilaan. Laita liivatteet likoamaan. Vispaa hedelmäsoseen joukkoon kananmunat ja keltuaiset. Lämmitä kreemiä huolella vispaten, jotta se ei pala pohjaan. Nosta kattila liedeltä heti kun kreemi alkaa kiehua. Lisää joukkoon liivatteet ja suolaton voi. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
Valmista kinuskitäyte. Sekoita desi jäähtynyttä kinuskia mascarpone-juustoon. Halkaise varovasti molemmat huoneenlämpöiset tai jääkaappikylmät kakkupohjat. Puolita kinuskitäyte ja levitä täyte molempien puolitettujen kakkupohjien väleihin. Aseta pohjat takaisin yhteen ja laita jääkaappiin muoviin peitettynä odottamaan kakun kokoamista.
Kokoa kakku. Lisää irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Laita toinen kakkupohja vuokaan ja painele sitä reunoilta niin, ettei pohjan ja vuoan väliin jää tilaa. Kaada seuraavaksi jäähtynyt kreemi ja laita kakku tuorekelmulla peitettynä jääkaappiin puoleksi tunniksi jähmettymään. Kun kreemi on hyytynyt päältä hieman, asettele toinen kakkupohja päälle varovasti painaen. Peitä vuoka talouskelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
Valmista voikreemi. Notkista voita sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri vähitellen ja lopuksi sitruunamehu. Vispaa noin 5 minuuttia, jotta kreemi muuttuu valkoiseksi.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Ota hyytynyt kakku pois vuoasta ja asettele se tarjoilualustalle. Siisti reunat. Kuorruta kakku päältä ja sivuilta voikreemillä. Taputtele kakun reunoille mantelilastuja.
Kaada huoneenlämpöinen kinuski varovasti kakun päälle aloittaen keskeltä. Levitä tarvittaessa puhtaalla lastalla kinuskia reunoille päin. Anna kinuskin valua varovasti reunojen yli sivuille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy eikä valu liikaa.
Kun kinuski on jäähtynyt, koristele kakku kekseillä ja hedelmillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Bonne premium trooppinen sose 100% 0,5lHinta 3,85/kpl7,70/l
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Valio voi 500g suolaamatonHinta 5,95/kpl11,90/kg
- Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70gHinta 2,59/kpl37,00/kg
- Pirkka kinuskikastike 300gHinta 3,45/kpl11,50/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka mantelilastu 100gHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Jules Destrooper voivohveli 100gHinta 3,89/kpl38,90/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- KarambolaHinta n. 3,23/kpl26,95/kg
- Järvikylä sitruunamelissa rkk FIHinta 1,99/kpl
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dr. Oetker Vanilja-aromi 38 mlHinta 2,79/kpl73,42/l
- Urtekram Luomu Makeuttamaton Omena-Mangosose 360gHinta 2,49/kpl6,92/kg
- Pirkka trooppinen hedelmäsose 0,5lHinta 1,95/kpl3,90/l
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- PassionHinta n. 0,68/kpl16,95/kg
- Plussa-etu −17 %Dr. Oetker Liivatelehti 10kplPlussa-kortillaEtuhinta 2,40/2 kpl70,59/kgIlman Plussa-korttia 1,45/kpl (85,29/kg)
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- O'hoj Jälkiruokakastike Kinuski 350gHinta 5,19/kpl14,83/kg
- Plussa-etu −45 %Ambrosi Mascarpone tuorejuusto 250gPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/kpl8,00/kgIlman Plussa-korttia 3,69/kpl (14,76/kg)
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Salliselta Mantelilastu 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Meira Mantelilastu 140gHinta 4,29/kpl30,64/kg
- Ananaskirsikka 100g CO/PT 1lkEtuhinta 1,99/kpl19,90/kgnorm. 2,29/kpl (22,90/kg)
- Ananaskirsikka 100g CO/PT 1lkEtuhinta 1,99/kpl19,90/kgnorm. 2,29/kpl (22,90/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(53 arviota)
- yli 60 min4,1(79 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min4,0(60 arviota)
- yli 60 min3,8(151 arviota)
- yli 60 min4,8(130 arviota)
- yli 60 min3,9(136 arviota)
- yli 60 min3,2(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (47 arviota)
- Ananas2 vuotta sittenTulos ei oo niin hyvää verrattuna työn määrään :( kakusta tuli aika kuivaa sisältä
- Lakto-ovo-vegetaristi7 vuotta sittenHain resepteistänne lakto-ovo-vegetaristille sopivia reseptejä ja mm. tämä kakku lukeutui niihin. Ette ole kuitenkaan huomioineet, että kakussa on liivatetta, joka ei lakto-ovo-vegetaristille sovellu. Kiitos kuitenkin ihanista resepteistänne ja aurinkoista kevättalvea!
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLakto-ovo-vegetaristi, kiitos huomiostasi ja pahoittelut, että resepti on luokiteltu väärin. Poistamme merkinnän reseptiltä.
- Leipuri7 vuotta sittenKinuskiin tarvittavat ainekset on jääneet reseptistä pois.. Hyvältä kyllä kuulostaa muuten!
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLeipuri, pahoittelut, että reseptistä on jäänyt kinuskin raaka-aineet pois. Raaka-aineet on korjattu reseptiin.