Trooppinen kinuskikakkuReseptin takana kumppani

Trooppinen kinuskikakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kinuskikakun modernissa versiossa kinuski on suolaista. Suolakinuskin makuparina toimii sitruunalla ja passionilla raikastettu hedelmäkreemi.

    Ainekset

    12 annosta

    Kakkupohjat

    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    6
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    5 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    4 dl
     
    sokeria
    tai
    3 tl
     
    tai
    4 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    200 g
     
    tai
    2 tl
     
    Törsleffs-vaniljauutetta
    tai

    Trooppinen hedelmäkreemi

    3 dl
     
    tai
    3/4 dl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    4
     
    passionhedelmää
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    3
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    3
     
    liivatelehteä
    tai
    100 g
     
    suolatonta voita
    tai

    Suolakinuski

    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1 1/2 dl
     
    kermaa
    tai
    100 g
     
    suolatonta voita
    tai
    1 tl
     
    Maldon-sormisuolaa
    tai

    Suolakinuskitäyte

    1 dl
     
    valmista suolakinuskia
    tai
    250 g
     
    tai

    Voikreemi

    100 g
     
    suolatonta voita
    tai
    4 1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    3 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Koristeeksi

    100 g
     
    tai
     
    tai
    2
     
    passionhedelmää
    tai
    1
     
    limetti
    tai
    1
     
    karambola
    tai
     
    ananaskirsikoita
    tai
     
    sitruunamelissaa
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista kaksi kakkupohjaa samanaikaisesti kahdessa samankokoisessa (Ø 20 cm) vuoassa. Jos sinulla on vain yksi vuoka, puolita ainesten määrät ja valmista pohjat peräkkäin.

    Sekoita kuivat aineet yleiskoneessa. Lisää joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sekoita muutama minuutti. Sekoita kulhossa huoneenlämpöiset maito ja valkuaiset sekä vaniljauute. Lisää neste jauhoihin. Sekoita hiljaisella vauhdilla muutaman minuutin ajan niin, että massa on tasaista. Asettele kahden irtopohjavuoan pohjille (Ø 20 cm) leivinpaperia. Jaa massa kahteen osaan ja kaada vuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä pohjat huoneen lämpöiseksi.

    Valmista kinuski. Mittaa sokeri ja vesi korkeaan kattilaan. Anna tämän jälkeen sokerin kiehua kovalla lämmöllä ilman sekoittamista. Kattilan reunojen penslaaminen veteen kastetulla sudilla kiehumisen aikana estää sokerin kristallisoitumista. Kun sokeri alkaa tummua vaalean pronssin väriseksi, lisää kerma voimakkaasti vispaten. Älä anna sokerin tummua liikaa, sillä ruskettuminen tapahtuu muutamassa sekunnissa, kun sokeri alkaa saada väriä. Lisää vielä voi sekä suola ja kiehauta kinuskia muutama minuutti. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit valmistaa kinuskin myös etukäteen ja lämmittää jääkaappikylmää kinuskia mikrossa muutamia sekunteja kerrallaan.

    Valmista kreemi. Laita hedelmäsose, sokeri, sitruunanmehu sekä passionhedelmän liha kattilaan. Keitä 5 minuuttia ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Siivilöi huolella takaisin kattilaan. Laita liivatteet likoamaan. Vispaa hedelmäsoseen joukkoon kananmunat ja keltuaiset. Lämmitä kreemiä huolella vispaten, jotta se ei pala pohjaan. Nosta kattila liedeltä heti kun kreemi alkaa kiehua. Lisää joukkoon liivatteet ja suolaton voi. Anna jäähtyä puolisen tuntia.

    Valmista kinuskitäyte. Sekoita desi jäähtynyttä kinuskia mascarpone-juustoon. Halkaise varovasti molemmat huoneenlämpöiset tai jääkaappikylmät kakkupohjat. Puolita kinuskitäyte ja levitä täyte molempien puolitettujen kakkupohjien väleihin. Aseta pohjat takaisin yhteen ja laita jääkaappiin muoviin peitettynä odottamaan kakun kokoamista.

    Kokoa kakku. Lisää irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Laita toinen kakkupohja vuokaan ja painele sitä reunoilta niin, ettei pohjan ja vuoan väliin jää tilaa. Kaada seuraavaksi jäähtynyt kreemi ja laita kakku tuorekelmulla peitettynä jääkaappiin puoleksi tunniksi jähmettymään. Kun kreemi on hyytynyt päältä hieman, asettele toinen kakkupohja päälle varovasti painaen. Peitä vuoka talouskelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

    Valmista voikreemi. Notkista voita sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri vähitellen ja lopuksi sitruunamehu. Vispaa noin 5 minuuttia, jotta kreemi muuttuu valkoiseksi.

    Paahda mantelilastut kuivalla pannulla vaaleanruskeiksi ja anna niiden jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    Ota hyytynyt kakku pois vuoasta ja asettele se tarjoilualustalle. Siisti reunat. Kuorruta kakku päältä ja sivuilta voikreemillä. Taputtele kakun reunoille mantelilastuja.

    Kaada huoneenlämpöinen kinuski varovasti kakun päälle aloittaen keskeltä. Levitä tarvittaessa puhtaalla lastalla kinuskia reunoille päin. Anna kinuskin valua varovasti reunojen yli sivuille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy eikä valu liikaa.

    Kun kinuski on jäähtynyt, koristele kakku kekseillä ja hedelmillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Bonne premium trooppinen sose 100% 0,5l
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/l
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
      Hinta 8,35/kpl
      33,40/kg
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Pirkka mantelilastu 100g
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Karambola
      Hinta n. 3,23/kpl
      26,95/kg
    • Ananaskirsikka 100g Kolumbia 1lk
      Hinta 2,29/kpl
      22,90/kg
    • Ananaskirsikka 100g Kolumbia 1lk
      Hinta 2,29/kpl
      22,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,3 (47 arviota)

    • Ananas
      1 vuosi sitten
      Tulos ei oo niin hyvää verrattuna työn määrään :( kakusta tuli aika kuivaa sisältä
    • Lakto-ovo-vegetaristi
      6 vuotta sitten
      Hain resepteistänne lakto-ovo-vegetaristille sopivia reseptejä ja mm. tämä kakku lukeutui niihin. Ette ole kuitenkaan huomioineet, että kakussa on liivatetta, joka ei lakto-ovo-vegetaristille sovellu. Kiitos kuitenkin ihanista resepteistänne ja aurinkoista kevättalvea!
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Lakto-ovo-vegetaristi, kiitos huomiostasi ja pahoittelut, että resepti on luokiteltu väärin. Poistamme merkinnän reseptiltä.
    • Leipuri
      6 vuotta sitten
      Kinuskiin tarvittavat ainekset on jääneet reseptistä pois.. Hyvältä kyllä kuulostaa muuten!
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Leipuri, pahoittelut, että reseptistä on jäänyt kinuskin raaka-aineet pois. Raaka-aineet on korjattu reseptiin.