Raikas ananastorttu
Raikas ananastorttu valmistetaan valmiista murotaikinasta. Ananas maustaa sekä taikinan että täytteen.
12 annostaalle 30 min238 kcal / annos (90g)
Ainekset
12 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka murotaikinaa (pakaste)
- 1tlk(227 g)ananasmurskaa
Täyte
- 2dlvispikermaa
- 2dlrahkaa
- 1tlk(227 g)ananaspaloja
- n. 1/2dlsokeria
- 2 1/2rklsitruunanmehua
Koristeluun
- sitruunamelissan lehtiä
- ananaskirsikoita
Valmistus
alle 30 min- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Piirrä leivinpaperille kaksi halkaisijaltaan noin 24 cm:n ympyrää. Muotoile taikinasta kaksi pyöreää palloa ja kauli leivinpaperin päällä noin 2 mm:n paksuisiksi pyöreiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu kiinni kaulimeen, sivele kaulin jauhoilla. Kostea talouspaperi leivinpaperin alla helpottaa kaulimista.
- Valuta ananasmurska hyvin. Levitä murska molempien taikinalevyjen päälle tasaisesti. Paista yksitellen 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin. Leikkaa toinen levyistä lämpimänä sektoreittain 12 osaan. Anna palojen ja pohjan jäähtyä.
- Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka sekä valutetut ananaspalat. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla.
- Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Asettele leikatut torttupalat lomittain kakun päälle ja koristele esimerkiksi sitruunamelissan lehdillä ja ananaskirsikoilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 238 kcal991 kJ
- Proteiinia 4,1 g
- Hiilihydraatteja23,6 g
- Rasvaa14,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi