• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raikas ananastorttu

Raikas ananastorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • alle 30 min
  • 238 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

    • 2dlvispikermaa
    • 2dlrahkaa
    • 1tlk(227 g)ananaspaloja
    • n. 1/2dlsokeria
    • 2 1/2rklsitruunanmehua

Koristeluun

    • sitruunamelissan lehtiä
    • ananaskirsikoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata taikinalevyt. Piirrä leivinpaperille kaksi halkaisijaltaan noin 24 cm:n ympyrää. Muotoile taikinasta kaksi pyöreää palloa ja kauli leivinpaperin päällä noin 2 mm:n paksuisiksi pyöreiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu kiinni kaulimeen, sivele kaulin jauhoilla. Kostea talouspaperi leivinpaperin alla helpottaa kaulimista.
  2. Valuta ananasmurska hyvin. Levitä murska molempien taikinalevyjen päälle tasaisesti. Paista yksitellen 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin. Leikkaa toinen levyistä lämpimänä sektoreittain 12 osaan. Anna palojen ja pohjan jäähtyä.
  3. Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka sekä valutetut ananaspalat. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla.
  4. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Asettele leikatut torttupalat lomittain kakun päälle ja koristele esimerkiksi sitruunamelissan lehdillä ja ananaskirsikoilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 238 kcal991 kJ
  • Proteiinia4,1 g
  • Hiilihydraatteja23,6 g
  • Rasvaa14,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille