Parhaat jouluviinit

Parhaat jouluviinit

Päivitetty 24.11.2022

Millainen viini sopii joulupöytään? Viinipostin asiantuntijat ovat valinneet neljälle joulumenullemmme sopivimmat viinit, jotta sinun ei tarvitsisi arpoa viinihyllyllä.

Jotta joulusi sujuisi mahdollisimman huolettomasti, suunnittelimme valmiiksi neljä jouluaaton menua: perinteisen, erilaisen, helpon ja vegaanisen. Katso menut täältä ››

Viinit perinteiselle joulumenulle

Joulu perinteinen menu 680x300

Alkuruoat: Kendermanns Classic Riesling
Runsaan aromikas ja klassinen riesling Saksasta. Viinissä on kalapöydän makuun sopivaa raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta. Kuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus!

Pääruoat: El Coto Crianza
Keskitäyteläinen punaviini, joka pehmeän mausteisuutensa vuoksi on loistava kumppani joulupöydän kinkulle. Tempranillo-rypäle on Riojan viinialueen tähti, josta valmistetaan tyylikkäät ja Espanjan myydyimmät Rioja viinit – El Cotot.

Viinit erilaiselle joulumenulle

erilainen joulumenu viinit menu

Alkuruoka: Plan B Riesling
Erilaisen joulumenuun alkupalojen seuraksi kannattaa valita puolimakea, mutta erittäin raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, runsaan hedelmäinen valkoviini Australiasta.

Pääruoat: Tommasi Valpolicella
Kalkkunan ja karpalokastikkeen kaveriksi kannattaa valita tämä ihanan kevyt ja rustiikkinen viini Italiasta. Monikäyttöinen laadukas punaviini sopii tarjoiltavaksi, kun pöytään katetaan monenlaisia makuja, kuten jouluna on tapana!

Jälkiruoka: Graham's Late Bottled Vintage Port
Viikunat ja mascarpone suorastaan pyytävät seurakseen klassista portviiniä. Graham’sin täyteläinen ja ryhdikäs portviini on loistava seuralainen jälkiruokien lisäksi sinihomejuustoille, voimakkaille ja kypsytetyille juustoille.

Viinit helpolle joulumenulle

helppo joulumenu viinit menu

Alkuruoat: Black Tower Classic Riesling
Suositun saksalaisen viinibrändin harmonisen puolikuiva ja mutkaton valkoviini, jonka maussa on sopivasti raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta. Tämä viini taipuu kauniisti helpon joulumenun alkupalojen kylkeen.

Pääruoat: Raimat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo Crianza Organic
Karpalokinkku saa kaverikseen miellyttävän pyöreän ja kevyen tammisen punaviinin Espanjasta. Viinin makumaailmassa on aistittavissa ruoastakin löytyvää karpaloa ja karhunmarjaa.

Viinit vegaaniselle joulumenulle

vegaaninen joulumenu viinit menu

Alkuruoat: Kendermanns Organic
Kruunaa vegaaninen joulumenu vegaaneille sopivalla saksalaisella luomuvalkoviinillä. Puolikuiva ja pirteän hedelmäinen viini on omiaan kasvisruokien kanssa.

Pääruoat: Lunar Apogé Côtes du Rhône
Persoonallinen punaviini biodynaamiselta perhetilalta. Muhevan maanläheinen luomu- ja vegaaniviini, joka säestää luonteikkaasti joulupöydän makuja.