Parhaat jouluviinit

Parhaat jouluviinit

Millainen viini sopii joulupöytään? Viinipostin asiantuntijat ovat valinneet neljälle joulumenullemmme sopivimmat viinit, jotta sinun ei tarvitsisi arpoa viinihyllyllä.

Jotta joulusi sujuisi mahdollisimman huolettomasti, suunnittelimme valmiiksi neljä jouluaaton menua: perinteisen, erilaisen, helpon ja vegaanisen. Katso menut täältä ››

Viinit perinteiselle joulumenulle

Alkuruoat: Kendermanns Classic Riesling
Runsaan aromikas ja klassinen riesling Saksasta. Viinissä on kalapöydän makuun sopivaa raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta. Kuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus!

Pääruoat: El Coto Crianza
Keskitäyteläinen punaviini, joka pehmeän mausteisuutensa vuoksi on loistava kumppani joulupöydän kinkulle. Tempranillo-rypäle on Riojan viinialueen tähti, josta valmistetaan tyylikkäät ja Espanjan myydyimmät Rioja viinit – El Cotot.

Joulu perinteinen menu 680x300

Viinit erilaiselle joulumenulle

Alkuruoka: Tommasi Valpolicella
Maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta kevyt ja ihanan rustiikkinen viini. Monikäyttöinen laadukas punaviini sopii tarjoiltavaksi, kun pöytään katetaan monenlaisia makuja, kuten jouluna on tapana!

Pääruoat: Tommasi Le Rosse Pinot Grigio
Monikäyttöinen pinot grigio Valpolicellan sydämestä. Pirteä ja hedelmäinen valkoviini on oiva valinta kala- ja kasvisruoille!

Jälkiruokakakku: Graham's Late Bottled Vintage Port
Jouluisen ricottakakun sekä juustotarjoilujen kanssa kelpaa nauttia portviiniä. Graham’sin täyteläinen ja ryhdikäs portviini on loistava seuralainen jälkiruokien lisäksi sinihomejuustoille, voimakkaille ja kypsytetyille juustoille.

erilainen joulumenu viinit menu

Viinit helpolle joulumenulle

Alkuruoat: Black Tower Classic Riesling & Black Tower Dry Riesling hanapakkaus Suositun saksalaisen viinibrändin harmonisen puolikuiva ja mutkaton valkoviini joulun kalapöytään. Viini on kuivahko, hapokas ja kevyt – helppo valinta siis alkupaloille!

Onko teille tulossa isompi porukka kylään jouluna? Helpota järjestelyitäsi ja osta viini kätevässä hanapakkauksessa!

Pääruoat: Black Tower Dornfelder Pinot Noir
Joulukinkun seuraan voi valita kevyehkömmän punaviinin – kuten tämän Black Tower Dornfelder Pinot Noirin. Saksalainen puolikuiva ja herttaisen marjainen sekä kevyt punaviini sopii nautittavaksi joulun makujen kanssa!

Joulu helppo menu 680x300

Viinit vegaaniselle joulumenulle

Alkuruoat: Kendermanns Organic
Kruunaa vegaaninen joulumenu vegaaneille sopivalla saksalaisella luomuvalkoviinillä. Puolikuiva ja pirteän hedelmäinen viini on omiaan kasvisruokien kanssa.

Veganiinen menu 680x300

Pääruoat: Lunar Apogé Côtes du Rhône
Persoonallinen punaviini biodynaamiselta perhetilalta. Muhevan maanläheinen luomuviini, joka säestää luonteikkaasti joulupöydän makuja.

vegaaninen joulumenu viinit menu2020