Joulumenu x 5

Joulumenu x 5

Päivitetty 1.11.2023

Miltä teidän jouluaattonne maistuu? Jouluruoat saavat täyttää juhlapöydän koko joulupyhien ajan. Jouluresepteistä löytyy suosikkeja kaikille, sekä perinteisten jouluherkkujen että uusien trendikkäämpien jouluisten reseptien joukosta. Kokosimme viisi jouluaaton menua: perinteinen, edullinen, erilainen, helppo ja vegaaninen!

Perinteinen joulumenu

Perinteet kuuluvat jouluun, ja klassisia jouluruokia katetaan pöytään vuodesta toiseen. Joku tekee laatikot ja kinkun suvun salaisilla resepteillä, toinen kokeilee joka vuosi jotain uutta. Pehmoinen juustokakku maistuu silloinkin, kun maha on pullollaan jouluherkkuja.

Perinteinen joulumenu 2022

Alkuruoat:

Pääruoat:

Jälkiruoka:

Viinit:

Edullinen joulumenu

Edullisessa joulumenussa ei mausta pihistellä! Pääruokien valmistukseen on valittu halvempia raaka-aineita ja halutessaan esimerkiksi alkuruokien kalapöytään voi valita hieman kalliimmat ainekset. Jälkiruoaksi leivotaan ihanan jouluisia mokkapaloja, jotka voi nauttia lämpimän glögin kanssa.

Edullinen joulumenu 2022

Alkuruoat:

Pääruoat:

Jälkiruoka:

Juoma:

Erilainen joulumenu

Pöydässä ei aina tarvitse olla kinkkua ja perinteisiä joulukaloja! Tästä menusta löydät vanhoja tuttuja joulun makuja hieman uudenlaisessa muodossa. Kalapöytä katetaan hieman fiinimmin, kinkun korvaa amerikkalaiseen tapaan kalkkuna ja kevyenä jälkiruokana syödään klementiineillä koristeltua pavlovaa.

Erilainen joulumenu 2023

Alkumalja:

Alkuruoat:

Pääruoat:

Jälkiruoka:

Viinit:

Helppo joulumenu

Joka vuosi jouluvalmisteluille ei liikene päivätolkulla aikaa, eikä siihen ole tarvettakaan. Helppo, mutta juhlava joulumenu syntyy vähällä vaivalla. Tuunaa kaupan valmiit joululaatikot ja asettele valmiit kalaviipaleet kauniisti esille - vaivaton joulupöytä on valmis!

Helppo joulumenu 2023

Alkuruoat:

Pääruoat:

Jälkiruoka:

Viinit:

Vegaaninen joulumenu

Yhä useamman joulupöydän ääressä istuu nykyään yksi tai useampi vegaanista ruokavaliota noudattava. Vegaanisen joulupöydän loihtiminen ei ole lainkaan niin vaikeaa kuin voisi kuvitella! Näyttävät vegepaisti ja tofukranssi komeilevat pöydän kuninkaina.

Vegaaninen joulumenu 2023

Alkuruoat:

Pääruoat:

Jälkiruoka:

Viinit:

Raaka-aineet ja ruoat joulumenuihin kätevästi myös verkkokaupasta!