Joulu
Joulumenu x 4

Joulumenu x 4

Joulun pitää maistua joululta, mutta vaihtelu virkistää aina. Tässä neljä jouluaaton menua: perinteinen, erilainen, helppo ja vegaaninen! Valitse suosikkisi ja yllätä juhlavieraasi joulupäivällisellä.

Perinteinen joulumenu

Perinteet kuuluvat jouluun, ja klassisia jouluruokia katetaan pöytään vuodesta toiseen. Joku tekee laatikot ja kinkun suvun salaisilla resepteillä, toinen kokeilee joka vuosi jotain uutta. Kirpeä ja kevyt jälkiruoka maistuu vielä silloinkin, kun maha on pullollaan jouluherkkuja.

Perinteinen joulumenu

Alkuruoat:

Pääruoat:

Jälkiruoka: Puolukkajäädyke

Viinit: Viinipostin suositukset

Erilainen joulumenu

Uudenlaisen joulumenun päätähtenä loistavat blinit, jolle perinteiset joulupöydän kalat ovat oivia lisäkkeitä! Isolle joukolle blinit pysyvät lämpiminä, kun ne kokoaa pellille. Heti aterian jälkeen ensimmäiseksi jälkiruoaksi nautitaan juustotarjotin itsetehdyllä piimäjuustolla, ja myöhemmin kahvin kanssa maistuu vaniljainen juustokakku glögipäärynöillä.

Erilainen joulumenu 2019

Alkuruoka:

Pääruoat:

Glögin kanssa aterian jälkeen: Juustotarjotin

Jälkiruoka: Jouluinen juustokakku ilman liivatetta

Viinit: Viinipostin suositukset

Helppo joulumenu

Joka vuosi jouluvalmisteluille ei liikene päivätolkulla aikaa, eikä siihen ole tarvettakaan. Helppo, mutta juhlava joulumenu syntyy myös vähällä vaivalla. Tuunaa kaupan valmiit joululaatikot ja asettele valmiit kalaviipaleet kauniisti esille - vaivaton joulupöytä on valmis!

Helppo joulumenu 2019

Alkuruoat:

Pääruoat:

Jälkiruoka: Helppo joulun täytekakku

Viinit: Viinipostin suositukset

Vegaaninen joulumenu

Yhä useamman joulupöydän ääressä istuu nykyään yksi tai useampi vegaanista ruokavaliota noudattava. Vegaanisen joulupöydän loihtiminen ei ole lainkaan niin vaikeaa, kuin voisi kuvitella! Valmiina ostettu seitankinkku korvaa perinteisen kinkun ja porkkanalohi graavilohen - kaiken kruunaavat huikean maukkaat kasvislisäkkeet.

Vegaaninen joulumenu 2019

Alkuruoat:

Pääruoat:

Jälkiruoka: Vegaaniset pavlovat

Viinit: Viinipostin suositukset