Viinit kesäiselle piknikille

Viinit kesäiselle piknikille

Päivitetty 2.6.2020

Piknikillä nautitaan usein makumaailmoiltaan erilaisia ruokia. Piknik-herkkujen kylkeen kannattaakin valita monikäyttöisiä viinejä, jotka eivät riitele antimien erilaisten makujen kanssa.

Viiniposti helpotti viinin valitsemista piknikille keräämällä yhteen kolme helppoa hanapakkausviiniä ja yhden näyttävän magnumroseen!

Hanapakkaukset sopivat loistavasti tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hanapakkaus ei kolise, siitä riittää useammalle ja avattuna se säilyy jääkaapissa jopa 2-3 viikkoa.

Mitä jos pakkaisit piknikille tänä vuonna tyylikkään roseeviinin näyttävässä magnum-pullossa? Magnumista riittää monta lasillista ja se on näyttävä elementti kesäisissä piknik-juhlissa!

Roseeviini on paikallaan paitsi raikastavana marjaisena juomana kuumana kesäiltana, myös ruokapöydässä: kylmät liha-alkupalat, kuten carpaccio ja tartar laadukkaan kuivan roseen kanssa ovat upea illan aloitus. Kevyemmät versiot toimivat hyvin kalojen kanssa, ja erityisesti hedelmäiset roseet nauttivat äyriäisistä. Älä epäröi kokeilla runsaampia roseeviinejä myöskään kana- ja possuruokien kumppanina.

Manon

Manon saa nimensä naiselta, joka taisteli vapauden puolesta Ranskan vallankumouksessa. Magnum-pullon upea design sekä maistuva sisältö eivät jää keneltäkään noteeraamatta!

Kuiva, keskihapokas, keskitäyteläinen, runsasarominen ja kestävä roseeviini sopii niin aperitiiviksi, seurusteluun, tomaattiruokien, kasvisruokien, lämpimien voileipien, kalojen sekä kanan kanssa – eli loistava kumppani piknikin moninaisten herkkujen kylkeen.

Hinta 31,99 €/1.5l

Lue lisää: Manon

manon roseviini 680x300

Black Tower Dry Riesling

Kesän raikkaille salaateille sopii puhdaspiirteinen ja pirteä riesling.

Tämä puolikuiva viini on helposti lähestyttävä ja siksi hyvä suurellekin vierasjoukolle tarjottava seurustelujuoma. Parita viini raikkaiden ruokaisten salaattien kanssa sekä kesäisten tuoreiden vihanneksien tai kalan/kanan kanssa. Toimii myös itämaisia makuja sisältävien ruokien kumppanina. Black Tower on Suomen suosituin saksalainen viini.

Hinta 34,98 €/3.0l

Lue lisää: Black Tower Dry Riesling

BT Riesling hana

Tommasi Valpolicella

Kevyt, mutta ihanan rustiikkinen ja mehukas Tommasi Valpolicella on hyvä yleisviini, joka sopii kasvisruoille ja pastoille. Monikäyttöinen ja laadukas italialainen punaviini on keskitanniininen, marjainen, mausteinen ja aavistuksen hapokas.

Hinta 39,98 €/3.0l

Lue lisää: Tommasi Valpolicella

tommasi valpolicella hanaviini 680x300

Tommasi Pinot Grigio 2019

Pohjoisitalialainen trooppisen hedelmäinen, pyöreän suutuntuman omaava pinot grigio, joka hanapakkauksensa ansiosta kulkee helposti mukana myös piknikille ja veneeseen! Kuivana, keskihapokkaana ja keskitäyteläisenä viininä se sopii hyvin grillatuille kaloille ja mausteisillekin, mutta kevyille ruoille.

Retkievääksi voidaan pakata myös sillivoileipiä tai kylmäsavulohta, salaattia ja muita kevyen kesäisiä pikkusuolaisia. Suosittelemme kokeilemaan myös aasialaisen, kevyen kalaa ja riisiä sisältävän ruoan kanssa!

Hinta 36,98 €/3.0l

Lue lisää: Tommasi Pinot Grigio

tommasi-pinot-grigio-2019 kuvitus