Juustoleivässä maistuu lähitilan maito

Juustoleivässä maistuu lähitilan maito

Päivitetty 8.10.2018

Vaalan Juustolalla on yli 30 vuoden perinteet juustoleivän valmistamisesta. Haapalan juustoleipä on vienyt asiakkaiden sydämet.

Vaalan Juustola aloitti toimintansa vuonna 1984 Utajärvellä ja muutti neljää vuotta myöhemmin Vaalaan, jossa se sijaitsee Oulujoen ja Oulujärven vehreissä metsämaisemissa. Vaalan Juustola on tärkeä osa lähiyhteisöään. Se tarjoaa työn 20 Vaalalaiselle ja suosii lähikylien palveluita aina, kun se on mahdollista.

Vaalan Juustolan perustaja Eero Haapala on antanut juustoleivälle nimen. Vuosien myötä Haapalan juustoleivästä on tullut Pohjois-Suomen tunnetuin ja pidetyin leipäjuusto. Haapalan juustoleivät valmistetaan täysmaidosta. Niissä on tallella kaikki maidon parhaat ominaisuudet.

Maito tulee Vaalan Juustolaan valiolaisilta maidontuottajilta lähikylistä, vain muutaman kymmenen kilometrin päästä. Juustoleivät ovat todellista lähiruokaa. Maitoa prosessoidaan mahdollisimman vähän. Juuston valmistusmenetelmää on vuosien varrella kehitetty niin, että leipäjuuston maku on aito ja perinteinen.