Maistuvaa juustoa käsityönä
Päivitetty 8.10.2018Kristiinan kaupungissa Metsälän kylässä sijaitseva Rantakallion Juustola on pieni perheyritys, joka on valmistanut juustoa lähes 30 vuotta.
Rantakallion juustola työllistää Päivi ja Kalervo Rantakallion lisäksi kaksi henkilöä. Täysin käsityönä valmistettavat juustot ovat eri kokoisia ja vahvuisia, jolloin asiakas voi valita itselleen sopivan juustopalasen oman makunsa mukaan.
Juustola perustettiin vuonna 1988 maatilalle. Nyt maatilatoiminnasta on luovuttu, ja raaka-aine maito tulee porilaiselta Satamaidolta. Rantakallion Juustola jalostaa maitoa vuodessa noin 500 000 litraa, josta syntyy noin 80 000 kiloa leipäjuustoa.
Rantakallion Juustolan juustot valmistetaan maidosta, jota käsitellään mahdollisimman vähän. Näin juuston rakenne ja maku ovat mahdollisimman lähellä perinteisesti valmistettua leipäjuustoa. Vuosi 2017 on Rantakallion Juustolassa uudistuksen aikaa, kun se siirtyy uuteen tuotantolaitokseen ja markkinoille tulee useita uusia maukkaita juustoja.
Rantakallion Juustola jatkaa myös tulevaisuudessa lähellä tuotetun maidon jalostusta maistuvaksi juustoksi.