Jymy luomujäätelö: Tärkeintä on olla aito

Jymy luomujäätelö: Tärkeintä on olla aito

Suomisen Maito, Jymy luomujäätelössä yhdistyvät aitous ja taitous, joka tuo makean hymyn huulille.

Kun tehdään parasta mahdollista jäätelöä, sellainen syntyy vain luomumaidosta, joka tuodaan tehtaalle aamulla, tuoreena ja vastalypsettynä läheltä, Suomisen maitotilalta. Pienessä jäätelötehtaassa se kohtaa aidot ja puhtaat marjat, kahvin, suklaan, vaniljan, lakritsijuuren – kaikki täyttä luomua nekin. Intohimolla luodut maut jäähdytetään herkullisen raikkaaksi, suomalaiseksi JYMY-luomujäätelöksi.

JYMYn pieni jäätelötehdas sijaitsee Aurassa, vain muutaman kilometrin päässä luomutilalta, josta maito toimitetaan meille aina tuoreena ja vastalypsettynä. Käsityön määrä jäätelömme valmistuksessa on valtava. Irrotamme vaniljan siemenetkin itse, vaniljatangoista veitsenkärjellä hellävaroin raaputtaen.

Suomisen maitotilan lehmiä voisi hyvällä omalla tunnolla kutsua onnellisiksi lehmiksi, sillä niiden hyvinvoinnin eteen on tehty pitkään ja paljon työtä. Lehmien hyvinvointi maistuu aina niiden maidossa asti. Maidossa, joka on jäätelömme tärkein raaka-aine. Lehmät käyskentelevät väljillä niityillä tai valoisassa ja puhtaassa pihatossa, itse tuotetulla luomuruualla herkutellen ja käyvät lypsyllä silloin kun niistä sopivalta tuntuu.

Kaiken perusta on luomumaito, joka tulee Suomisen maitotilalta, aivan tehtaan läheltä. Lehmille annetaan vain puhdasta, omalla pellolla viljeltyä geenimuuntelusta ja kasvinsuojeluaineista vapaata ruokaa. Samoin kaikki muutkin ainesosat madagaskarilaisesta vaniljasta brasilialaisiin kahvipapuihin täyttävät tiukat laatu- ja luomukriteerit. Tapa valmistaa jäätelöä ei ole se kaikista helpoin, mutta se takaa, että Jymy-jäätelö tarjoaa aina luonnollisen puhtaan ja poikkeuksellisen herkullisen nautinnon.

Sinua saattaisi kiinnostaa