Tunteella omasta maakunnasta

Tunteella omasta maakunnasta

Päivitetty 8.10.2018

Kivikylän Kotipalvaamo tunnetaan vahvasti suomalaisen lihatuotannon puolestapuhujana.

Satakuntalaisen Kivikylän Kotipalvaamon tarina alkaa 1970-luvun lopulta pienimuotoisesta palvaamotoiminnasta maatilan pihapiirissä vanhassa savusaunassa. Tuotekehittelyä tehdään koko ajan makuaisti edellä, laadusta ei tingitä. Vanhat perinteiset käsityötaidot on haluttu säilyttää. Palvilihat kypsyvät edelleen aidossa leppäsavussa kivikiukaan leppeässä lämmössä.

Nykyisin tuotantolaitoksia on kolmessa pitäjässä: Kotipaikalla Lapin Kivikylässä palvisaunan leppäsavu leijailee yhä samassa alkuperäisessä pihapiirissä, Huittisissa keskitytään maankuuluihin makkaratuotteisiin ja Säkylässä eineksiin ja siipikarjatuotteisiin.

Kivikylän Kotipalvaamo haluaa myös tuntea koko lihaketjun navetan ja sikalan nurkalta lautaselle saakka. Tämän takia teuraseläinhankinta hoidetaan itse. Eläimet hankitaan lähiseudun pientuottajilta pitkäaikaisin yhteistyökuvioin. Kivikylän Kotipalvaamo turvaa omaa raaka-ainehankintaansa myös hoitamalla välitysporsastoimintaa, jossa pikkupossuja siirretään emakkosikaloista kasvatussikaloihin pulskistumaan. Kivikylä hoitaa koko lihanleikkaamisen itse. Näin varmistetaan kaikkien ruho-osien saatavuus tuoreena joka päivä.