Lihan ammattilainen Reinin Liha

Lihan ammattilainen Reinin Liha

Päivitetty 8.10.2018

Reinin Liha on tarjonnut stadilaisille herkkusuille laadukkaita lihoja jo 70-luvulta lähtien.

Reinin Liha tarjoaa kaikkia lihatuotteita, mutta on erikoistunut eritoten karitsan tarjontaan. Tarjolla on esimerkiksi Ahvenanmaan karitsaa, joka on enimmäkseen luomua. Karitsat laiduntavat kesän vapaasti ulkona Ahvenanmaan saaristossa, jossa ne luonnon tarjoaman ravinnon lisäksi herkuttelevat kasvattajien istuttamilla yrteillä. Reinin Liha on erikoistunut myös nuoreen suomalaiseen pihvikarjaan. Pihvikarjan lihoista on usein mahdollista saada myös luomulaatua.

Reinin Lihan leikkaamo on ollut vuodesta 1995 Helsingin Kaupungin tiloissa Työpajankadulla Sörnäisissä. Suurin osa hankinnoista tulee suoraan suomalaisilta lihatiloilta ja laadun sekä hygienian takaamiseksi Reinin Liha käsittelee kaiken sisään tulevan ruhotavaran itse. Oma leikkaamo mahdollistaa erilaisten leikkuutapojen toteuttamisen ja sellaisen laadun tarjoamisen, jota asiakkaan on vaikea muutoin saada. Esimerkiksi pakkaamaton jauheliha, Ahvenanmaan karitsan pääsiäispaisti, riistaliha ja ennen kaikkea itsesuolattu lisäaineeton joulukinkku ovat hyvin kysyttyjä tuotteita vuodesta toiseen.

Vuonna 2006 Reinin Liha sai ensimmäisenä suomalaisena halli- ja vähittäiskauppana Paistinkääntäjät ry:n Rôtisseurs-kilven. Kilpi on merkittävä tunnustus ruoka- ja palvelutuotteen laadusta.