Luomuporkkana kasvaa Lietlahdella

Luomuporkkana kasvaa Lietlahdella

Päivitetty 8.10.2018

Lietlahden tilalla Etelä-Savossa tuotetaan yli puoli miljoonaa kiloa luomuporkkanaa vuodessa. Sieltä tulevat myös Pirkka-tuotesarjan luomuporkkanat. Maittavat ja luonnolliset porkkanat löydät myös K-ruokakaupoista.

Yhdessä sopimustuottajien kanssa Lietlahden tila kasvattaa joka kolmannen Suomessa rouskutellun kotimaisen luomuporkkanan. Suurin osa porkkanoista toimitetaan K-ruokakauppoihin. Pirkka-tuoteperheen luomuporkkanat on pakattu tilalla vuodesta 2004 saakka.

Lietlahden tilan tavoitteena on alusta saakka ollut korkea laatu, niin tuotteissa kuin toiminnassakin. Tila pyrkii kokonaisvaltaiseen ympäristöystävällisyyteen ja luonnonmukaisen viljelytavan lisäksi käytettävä sähköenergia on kokonaan tuulivoimalla tuotettua Hyötytuuli-sähköä. Viljely ja pakkaamotoiminta ovat Kotimaiset Kasvikset ry:n auditoimia ja saaneet Laatutarha-sertifikaatin.

Porkkanaa viljellään tilalla noin 14 hehtaarin alalla. Muita viljelykasveja ovat mm. härkäpapu, kaura, ohra, rehunurmet ja viherlannoitusnurmet. Porkkanan lannoitus perustuu viherlannoitukseen, jossa porkkanaa edeltävinä vuosina kasvavien typensitojakasvien maahan muokattu sato antaa kasvuvoiman porkkanalle kasvattaen samalla maan humuspitoisuutta. Lajikevalintaa ohjaa tavoite tuottaa hyvänmakuista ja hyvin varastossa säilyvää luomuporkkanaa.