Omenainen kanapata
Omenainen kanapata on herkullinen viikonloppuruoka, joka maistuu erityisen hyvältä viilenevinä iltoina. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
- 5 annosta
- yli 60 min
Ainekset
5 annosta
- 1pkt(1 kg)Kariniemen kananpojan fileepihvejä, valkosipuli
- 1rklPirkka rypsiöljyä
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
- 4(n.175 g)Pirkka salottisipulia
- 1valkosipulinkynsi
- 1plo(0,33 l)Pirkka Parhaat Cidre Brut Rosé -omenasiideriä
- 2dlvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kana-annosfondi
- 2laakerinlehteä
- 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 3(600 g)hapahkoa omenaa (kotimainen tai Jonagold)
- rouhaisu mustapippuria myllystä
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja lohko salottisipulit neljään osaan. Viipaloi valkosipuli ja suikaloi pekoni.
- Nosta broilerin fieepihvit pois marinadista.
- Kuumenna paistokasari tai laakea pata ja ruskista broilerin fileepihvit öljysssä muutamassa erässä. Siirrä fileepihvit odottamaan lautaselle. Ruskista seuraavaksi pekonit. Lisää sipulit, ja pienennä lämpöä.
- Siirrä ruskistetut fileepihvit paistokasariin tai pataan pekonien ja sipulien joukkoon.
- Lisää pataan siideri, vesi ja annosfondi, laakerinlehdet sekä ruokalusikallinen timjamilla.
- Kuumenna pata kiehuvaksi ja jätä pata porisemaan miedolle lämmölle noin 15 minuutiksi kannenn alle. Pese ja kuutioi sillä välin omenat reiluiksi kuutioiksi.
- Lisää omenat kanapataan ja keitä vielä toiset 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta lopuksi mustapippurilla sekä koristele timjamilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi