Porkkanakakku, pellillinen
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä porkkanakakku onnistuu myös pellillä. Kanelilta maistuva kakku saa pinnalleen kunnon kerroksen kuorrutetta.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
20 palaa
- 6–7 (525 g) Pirkka porkkanaa
- 5 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 2 1/4 dl Pirkka rypsiöljyä
- 5 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl Pirkka leivinjauhetta
- 1 rkl Pirkka kanelia
- 1/4 tl suolaa
Kuorrutus
- 150 g Pirkka voita
- 3 rs (à 180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 3 1/2–4 dl tomusokeria
Lisäksi
- 1/2–1 dl Pirkka mantelirouhetta
Ravintosisältö
- Energia1 522 kJ / 366 kcal
- Rasva20,6 g
- josta tyydyttynyttä7,4 g
- Hiilihydraatit38,4 g
- josta sokereita27,5 g
- Proteiini5,3 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon öljy ja porkkanaraaste.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään, kääntele ne taikinan joukkoon. Kaada taikina syvälle pellille leivinpaperin päälle.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Paistosaika riippuu porkkanoiden kosteudesta. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä.
- Vatkaa pehmeä voi sähkövatkaimella kulhossa sileäksi. Lisää tuorejuustot rasia kerrallaan välillä vatkaten. Lisää lopuksi tomusokeri. Vatkaa kuorrutus tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun pinnalle. Koristele mantelirouheella.
- Säilytä kakku jääkaapissa.
Voit pakastaa porkkanakakun annospaloina ilman kuorrutusta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 0,99/kpl1,98/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka mantelirouhe 125gHinta 2,39/kpl19,12/kg
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Plussa-etu −17 %Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 2,89/kpl9,63/kgIlman Plussa-korttia 3,49/kpl (11,63/kg)
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Meira Mantelirouhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(2 181 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min4,3(86 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min4,0(64 arviota)
- Video30 - 60 min4,0(506 arviota)
- alle 30 min4,1(4 322 arviota)
- yli 60 min4,1(911 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (1 682 arviota)
- Pertti21 päivää sittenKäytettiin maidottomia aineksia ja tuli silti täydellisesti. Nam!
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenMumma, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomana. Mikäli teet porkkanakakun Pirkka gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella, tarvitaan gluteenitonta jauhoseosta todennäköisesti hieman vähemmän kuin vehnäjauhoa (n. 4,5 - 5 dl).
- mumma1 kuukausi sittenmikä on jauhojen suhde jos käytän gluteenittomia jauhoja ?
- Jusa2 kuukautta sittenihan hyvää oli tämä, söin välipalaksi
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenEKKV, ohessa linkki gluteenittoman porkkanakakun reseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-porkkanakakku
- EKKV2 kuukautta sittenMiten onnistuu gluteenittomista jauhoista
- Punarinta3 kuukautta sittenKommentoijien vinkeillä tuli herkullinen kakku :) Pohja: - 1/4 vähemmän sokeria - enemmän porkkanaa - enemmän kanelia - lisäksi kardemummaa Kuorrute - 2/3 kuorrutteen määrästä riittää - vähemmän sokeria - hieman enemmän tuorejuustoa - lisäksi sitruunamehua Pohjataikinaa voisi tosin olla vieläkin vähän enemmän verrattuna kuorrutteen määrään.
- Kokkari3 kuukautta sittenNiin parasta ja helppo tehdä!! ❤️
- Aida3 kuukautta sittenHyvä resepti. Tein pohjan pyöreässä vuuassa ja sain erittäin hyvän täytekakkupohjan. Kuorutteeseen lisäsin appelsiiniä ja sitruunaa, sokerin määrää vähensin. Tuli tosi hyvää 👌😊
- LTK4 kuukautta sitten…unohdin pisteet ja muutaman asian ed. kommentistani: laitoin pohjaan 1dl ohjetta vähemmän sokeria ja hieman ohjetta enemmän porkkanaraastetta ja kanelia. Muutoin noudatin ohjetta. Päällisestä tuli vähintäänkin runsas. Kokonaisuus oli loistava!
- LTK4 kuukautta sittenIhanaa, sopivan mehukasta ja suussasulavaa. Kaikki vieraat kehuivat!
- Mirve5 kuukautta sittenIhan ok resepti. Pohjasta tuli 60 cm pellillä ja 20 minuutin paistoajalla turhan kuiva. En tiedä oliko minulla porkkanaakin liian vähän, kun en punninnut, kun sitä olisi mielestäni saanut olla reseptissä enemmän, jotta olisi tullut mehevämpää. Nyt pohja oli aika mitättömän makuinen. Kyllä porkkanakakussa kuorrutetta pitää olla, minun kakkuun sitä tuli 3x200g rasioilla parin millin paksuinen kerros. Laitoin 2x maustamatonta ja 1x vaniljatuorejuustoa, vähemmän tomusokeria, vähän raastettua sitruunankuorta ja puolikkaan sitruunan mehun. Sokeria olisin voinut laittaa vieläkin vähemmän, tykkään ennemmin raikkaasta kuin överimakeasta kuorrutteesta.
- Tobu5 kuukautta sittenIhan absurdi määrä sokeria, noin 600 grammaa :D Kannattaa ottaa vähintään puolet pois. Öljyn korvasin voilla ja vehnäjauhon kaurajauholla. Tuli 5/5.
- Maija6 kuukautta sittenLiikaa sokeria pohjassa ja kuorrutteessa, kun tekee kuorrutteen vaniljatuorejuustosta voi jättää sokerin pois kokonaan
- Å6 kuukautta sittenHelppo tehdä ja tosi hyvää lisäsin kuorrutteeseen sitruunaa joka toi lisä makua :)
- Herkkukokki7 kuukautta sittenHyvä resepti! Herkullista ja helppo tehdä. ehdottomasti jatkoon.
- Eemeli8 kuukautta sittenIhan ok
- Erkiäsn Heikki8 kuukautta sittenErittäin hyvä ja helppo
- Ansku Vaan8 kuukautta sittenPohjassa oli liian paljon sokeria, samoin kuorrute oli liian makea -> sokerin määrää voi hyvin vähentää. Harmi, että oma hyväksi havaittu ohje ei löytynyt, mutta tämä ohje ei mene jatkoon/ talteen .
- Kokeileva kokki8 kuukautta sittenHyvin onnistui. Maustin kardemummalla ja sitruunalla (lisäsin kardemummaa taikinaan ja kuorrutteeseen sitruunan kuorta ja mehua). Vähensin sokerin määrää taikinasta ja kuorrutteesta.
- Yana9 kuukautta sittenTosi herkulista kakkua.
- Ei menny ku srömsöössä10 kuukautta sittenIhan ok oli. Täytyy tehdä joskus uudelleen. Reseptistä voisi muokata tuon tuorejuuston x3 määrän toiseen tuotteeseen. En aluksi tajunnut, että minun olisi pitänyt ostaa 3 pakettia.
- kissa10 kuukautta sittenTosi hyvää
- Anzuli10 kuukautta sittenKuorrutteesta tuli löysää, epäilen, että halvat tuotemerkit ovat syypää eli tuorejuusto oli löysempää kuin tavallisesti. Laitoin tomusokeria enemmän tästä syystä ja ihan ok tuli. Pitää seuraavalla kerralla käyttää eri merkkiä. :)
- A.J1 vuosi sittenIhana resepti! Oon tehnyt jo monta kertaa tällä reseptillä ja joka kerta tulee todella hyvää. Kuohkea ja paksu pohja ja ihanan rikas ja sopivan kostea kuorrutus. Itse kyllä lisäsin taikinaan vähän kardemummaa ja halutessa voi myös vaihtaa osan sokerista fariinisokerilla lisäämään makua. Kuorrutetta oli vähän liikaa eli kannattaa tehdä vähän vähemmällä määrällä. Säilyy hyvin pakkasessa tai muutaman päivän jääkaapissa eikä maku muutu. Suosittelen!
- E.t1 vuosi sittenResepti oli hyvä! En tosin tiedä miksi minulla kuorrute jäi liian löysäksi vaikka kaikki aineet oli ohjeen mukaan laitettu.
- Sannukkaz1 vuosi sittenTodella hyvä ohje, tuli mehevä ja kuohkea pohja. Kuorrutettu maustamattomalla ja appelsiinin makuisella tuorejuustolla, tuli kivan pirteä.
- Äitee1 vuosi sittenEka pelti meni, 3dl sokeria riitti ja kuorrutettakin meni vain kolmannes.. Toinen kokelu tupla pohja ohjeella johon puolet vehnäjauhoista korvattu kaurahiutalell - tuli hyvää ja puolet paksumpi pohja :) tähän meni vain alkuperäisstä 2/3 kuorrutetta
- Muruzi1 vuosi sittenMuuten ihan hyvä resepti, mutta 4dl sokeria on aivan liikaa, kun porkkanaakin on mukana. Melkoiset sokeriöverit kun kuorrutekin on makeaa.
- mummi1 vuosi sittenJo on paljon sokeria 8 dl kaikkineen, ei ihme jos on hyvää.