Porkkanakakku, pellillinen
Mehevä porkkanakakku onnistuu myös pellillä. Kanelilta maistuva kakku saa pinnalleen kunnon kerroksen kuorrutetta.
20 palaayli 60 min
Ainekset
20 palaa
- 6-7(525 g)Pirkka porkkanaa
- 4dlsokeria
- 2 1/4dlPirkka rypsiöljyä
- 5 1/4dlvehnäjauhoja
- 1rklPirkka kanelia
- 1/4tlsuolaa
Kuorrutus
- 150gPirkka voita
- 3rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 3 1/2-4dltomusokeria
Lisäksi
- 1/2-1dlPirkka mantelirouhetta
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon öljy ja porkkanaraaste.
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään, kääntele ne taikinan joukkoon. Kaada taikina syvälle pellille leivinpaperin päälle.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Paistosaika riippuu porkkanoiden kosteudesta. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä.
- Vatkaa pehmeä voi sähkövatkaimella kulhossa sileäksi. Lisää tuorejuustot rasia kerrallaan välillä vatkaten. Lisää lopuksi tomusokeri. Vatkaa kuorrutus tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun pinnalle. Koristele mantelirouheella.
- Säilytä kakku jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Voit pakastaa porkkanakakun annospaloina ilman kuorrutusta.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi
Kakku oli kivan kuohkea, maistui kyllä pelkältä sokerilta. Sokeria voisi siis vähän vähentää ja porkkanaa jopa hieman lisätä. Ehkä vaniljaa, kardemummaa tms mausteeksi?
Molemmista ohjeista puuttunee se porkkana
Paistoaikaa meni tuplaten.
Kakkupohja oli tosi hyvää, mutta kuorrutetta tuli aivan liian paljon. Seuraavalla kerralla vain puolet aineksista riittää. :)
Tosi hyvää
Todella maukasta, kuohkeaa ja kosteaa kakkuherkkua 👍🏻
Aivan superhyvä ohje! Helppo, edullinen ja niin hyvänmakuinen 😍