Hyppää sisältöön
Porkkanakakku, pellillinenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanakakku, pellillinen

  • Annosmäärä20 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä porkkanakakku onnistuu myös pellillä. Kanelilta maistuva kakku saa pinnalleen kunnon kerroksen kuorrutetta.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

20 palaa

Kuorrutus

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    1 522 kJ / 366 kcal
  • Rasva
    20,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    7,4 g
  • Hiilihydraatit
    38,4 g
  • josta sokereita
    27,5 g
  • Proteiini
    5,3 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon öljy ja porkkanaraaste.
  3. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään, kääntele ne taikinan joukkoon. Kaada taikina syvälle pellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Paistosaika riippuu porkkanoiden kosteudesta. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä.
  5. Vatkaa pehmeä voi sähkövatkaimella kulhossa sileäksi. Lisää tuorejuustot rasia kerrallaan välillä vatkaten. Lisää lopuksi tomusokeri. Vatkaa kuorrutus tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun pinnalle. Koristele mantelirouheella.
  6. Säilytä kakku jääkaapissa.
Voit pakastaa porkkanakakun annospaloina ilman kuorrutusta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 0,99/kpl
    1,98/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,65/kpl
    0,83/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 4,19/kpl
    8,38/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 1,79/kpl
    9,94/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Pirkka mantelirouhe 125g
    Hinta 2,39/kpl
    19,12/kg
  • Porkkana 500g luomu Suomi 1lk
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Hinta 1,59/kpl
    9,94/kg
  • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
    Hinta 2,35/kpl
    106,82/kg
  • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Plussa-etu −17 %
    Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,89/kpl
    9,63/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,49/kpl (11,63/kg)
  • K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    Hinta 1,89/kpl
    6,30/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Meira Mantelirouhe 80g pussi
    Hinta 2,65/kpl
    33,13/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (1 682 arviota)

  • Pertti
    21 päivää sitten
    Käytettiin maidottomia aineksia ja tuli silti täydellisesti. Nam!
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Mumma, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomana. Mikäli teet porkkanakakun Pirkka gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella, tarvitaan gluteenitonta jauhoseosta todennäköisesti hieman vähemmän kuin vehnäjauhoa (n. 4,5 - 5 dl).
  • mumma
    1 kuukausi sitten
    mikä on jauhojen suhde jos käytän gluteenittomia jauhoja ?
  • Jusa
    2 kuukautta sitten
    ihan hyvää oli tämä, söin välipalaksi
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 kuukautta sitten
    EKKV, ohessa linkki gluteenittoman porkkanakakun reseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-porkkanakakku
  • EKKV
    2 kuukautta sitten
    Miten onnistuu gluteenittomista jauhoista
  • Punarinta
    3 kuukautta sitten
    Kommentoijien vinkeillä tuli herkullinen kakku :) Pohja: - 1/4 vähemmän sokeria - enemmän porkkanaa - enemmän kanelia - lisäksi kardemummaa Kuorrute - 2/3 kuorrutteen määrästä riittää - vähemmän sokeria - hieman enemmän tuorejuustoa - lisäksi sitruunamehua Pohjataikinaa voisi tosin olla vieläkin vähän enemmän verrattuna kuorrutteen määrään.
  • Kokkari
    3 kuukautta sitten
    Niin parasta ja helppo tehdä!! ❤️
  • Aida
    3 kuukautta sitten
    Hyvä resepti. Tein pohjan pyöreässä vuuassa ja sain erittäin hyvän täytekakkupohjan. Kuorutteeseen lisäsin appelsiiniä ja sitruunaa, sokerin määrää vähensin. Tuli tosi hyvää 👌😊
  • LTK
    4 kuukautta sitten
    …unohdin pisteet ja muutaman asian ed. kommentistani: laitoin pohjaan 1dl ohjetta vähemmän sokeria ja hieman ohjetta enemmän porkkanaraastetta ja kanelia. Muutoin noudatin ohjetta. Päällisestä tuli vähintäänkin runsas. Kokonaisuus oli loistava!
  • LTK
    4 kuukautta sitten
    Ihanaa, sopivan mehukasta ja suussasulavaa. Kaikki vieraat kehuivat!
  • Mirve
    5 kuukautta sitten
    Ihan ok resepti. Pohjasta tuli 60 cm pellillä ja 20 minuutin paistoajalla turhan kuiva. En tiedä oliko minulla porkkanaakin liian vähän, kun en punninnut, kun sitä olisi mielestäni saanut olla reseptissä enemmän, jotta olisi tullut mehevämpää. Nyt pohja oli aika mitättömän makuinen. Kyllä porkkanakakussa kuorrutetta pitää olla, minun kakkuun sitä tuli 3x200g rasioilla parin millin paksuinen kerros. Laitoin 2x maustamatonta ja 1x vaniljatuorejuustoa, vähemmän tomusokeria, vähän raastettua sitruunankuorta ja puolikkaan sitruunan mehun. Sokeria olisin voinut laittaa vieläkin vähemmän, tykkään ennemmin raikkaasta kuin överimakeasta kuorrutteesta.
  • Tobu
    5 kuukautta sitten
    Ihan absurdi määrä sokeria, noin 600 grammaa :D Kannattaa ottaa vähintään puolet pois. Öljyn korvasin voilla ja vehnäjauhon kaurajauholla. Tuli 5/5.
  • Maija
    6 kuukautta sitten
    Liikaa sokeria pohjassa ja kuorrutteessa, kun tekee kuorrutteen vaniljatuorejuustosta voi jättää sokerin pois kokonaan
  • Å
    6 kuukautta sitten
    Helppo tehdä ja tosi hyvää lisäsin kuorrutteeseen sitruunaa joka toi lisä makua :)
  • Herkkukokki
    7 kuukautta sitten
    Hyvä resepti! Herkullista ja helppo tehdä. ehdottomasti jatkoon.
  • Eemeli
    8 kuukautta sitten
    Ihan ok
  • Erkiäsn Heikki
    8 kuukautta sitten
    Erittäin hyvä ja helppo
  • Ansku Vaan
    8 kuukautta sitten
    Pohjassa oli liian paljon sokeria, samoin kuorrute oli liian makea -> sokerin määrää voi hyvin vähentää. Harmi, että oma hyväksi havaittu ohje ei löytynyt, mutta tämä ohje ei mene jatkoon/ talteen .
  • Kokeileva kokki
    8 kuukautta sitten
    Hyvin onnistui. Maustin kardemummalla ja sitruunalla (lisäsin kardemummaa taikinaan ja kuorrutteeseen sitruunan kuorta ja mehua). Vähensin sokerin määrää taikinasta ja kuorrutteesta.
  • Yana
    9 kuukautta sitten
    Tosi herkulista kakkua.
  • Ei menny ku srömsöössä
    10 kuukautta sitten
    Ihan ok oli. Täytyy tehdä joskus uudelleen. Reseptistä voisi muokata tuon tuorejuuston x3 määrän toiseen tuotteeseen. En aluksi tajunnut, että minun olisi pitänyt ostaa 3 pakettia.
  • kissa
    10 kuukautta sitten
    Tosi hyvää
  • Anzuli
    10 kuukautta sitten
    Kuorrutteesta tuli löysää, epäilen, että halvat tuotemerkit ovat syypää eli tuorejuusto oli löysempää kuin tavallisesti. Laitoin tomusokeria enemmän tästä syystä ja ihan ok tuli. Pitää seuraavalla kerralla käyttää eri merkkiä. :)
  • A.J
    1 vuosi sitten
    Ihana resepti! Oon tehnyt jo monta kertaa tällä reseptillä ja joka kerta tulee todella hyvää. Kuohkea ja paksu pohja ja ihanan rikas ja sopivan kostea kuorrutus. Itse kyllä lisäsin taikinaan vähän kardemummaa ja halutessa voi myös vaihtaa osan sokerista fariinisokerilla lisäämään makua. Kuorrutetta oli vähän liikaa eli kannattaa tehdä vähän vähemmällä määrällä. Säilyy hyvin pakkasessa tai muutaman päivän jääkaapissa eikä maku muutu. Suosittelen!
  • E.t
    1 vuosi sitten
    Resepti oli hyvä! En tosin tiedä miksi minulla kuorrute jäi liian löysäksi vaikka kaikki aineet oli ohjeen mukaan laitettu.
  • Sannukkaz
    1 vuosi sitten
    Todella hyvä ohje, tuli mehevä ja kuohkea pohja. Kuorrutettu maustamattomalla ja appelsiinin makuisella tuorejuustolla, tuli kivan pirteä.
  • Äitee
    1 vuosi sitten
    Eka pelti meni, 3dl sokeria riitti ja kuorrutettakin meni vain kolmannes.. Toinen kokelu tupla pohja ohjeella johon puolet vehnäjauhoista korvattu kaurahiutalell - tuli hyvää ja puolet paksumpi pohja :) tähän meni vain alkuperäisstä 2/3 kuorrutetta
  • Muruzi
    1 vuosi sitten
    Muuten ihan hyvä resepti, mutta 4dl sokeria on aivan liikaa, kun porkkanaakin on mukana. Melkoiset sokeriöverit kun kuorrutekin on makeaa.
  • mummi
    1 vuosi sitten
    Jo on paljon sokeria 8 dl kaikkineen, ei ihme jos on hyvää.