Porkkanakakku, pellillinen
- Annosmäärä20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6–7 (525 g) | tai |
5 | kananmunaa tai |
4 dl | sokeria tai |
2 1/4 dl | tai |
5 1/4 dl | tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | tai |
1/4 tl | tai |
Kuorrutus | |
---|---|
150 g | tai |
3 rs (à 180 g) | tai |
3 1/2–4 dl | tomusokeria tai |
Lisäksi | |
1/2–1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 530 kJ / 368 kcal |
Rasva | 20,7 g |
josta tyydyttynyttä | 7,4 g |
Hiilihydraatit | 39,2 g |
josta sokereita | 27,5 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon öljy ja porkkanaraaste.
Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään, kääntele ne taikinan joukkoon. Kaada taikina syvälle pellille leivinpaperin päälle.
Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Paistosaika riippuu porkkanoiden kosteudesta. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi sähkövatkaimella kulhossa sileäksi. Lisää tuorejuustot rasia kerrallaan välillä vatkaten. Lisää lopuksi tomusokeri. Vatkaa kuorrutus tasaiseksi seokseksi ja levitä kakun pinnalle. Koristele mantelirouheella.
Säilytä kakku jääkaapissa.
Voit pakastaa porkkanakakun annospaloina ilman kuorrutusta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.