Paahdettu kukkakaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu kukkakaalikeitto

Uunissa paahtaminen tuo kukkakaalikeittoon pähkinäistä makua ja keitto saa täyteläisyyttä kaurakermasta. Noin 2,00 €/annos*

  • 5 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

5 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista kukkakaalin kantalehdet ja pese kaali huolellisesti. Leikkaa kukinnot irti varresta ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös kanta.
  2. Levitä kaalit pellille leivinpaperin päälle, valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  3. Hienonna sillä välin sipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada kattilaan viini ja keitä toiset 5 minuuttia.
  4. Kun kaalit ovat valmiit, ota sivuun muutamia kukkakaaliviipaleita koristelua varten. Kumoa loput kaalit kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja siirrä kattila liedeltä.
  5. Soseuta keitto tasaiseksi ja kuohkeaksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon kaurakerma, kuumenna ja kuohkeuta uudelleen. Tarkista maku. Annostele keitto lautasille ja viimeistele annokset paahdetuilla kukkakaalipaloilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kukkakaali pakattu ulkomainen
    Pirkka kukkakaali pakattu ulkomainen
    2,58/kpl
    3,69/kg
  • Kukkakaali
    Kukkakaali
    2,99/kpl
    2,99/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,35/kpl
    10,70/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,99/kpl
    11,96/l
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    7,69/kpl
    7,69/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
    0,65/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl
    4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,14/kpl
    1,25/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Salottisipuli ulkomainen
    4,95/kg
    4,95/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,71/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,65/kpl
    16,50/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    1,29/kpl
    12,90/kg
  • Pirkka kaura kasvirasvasekoite 16% 2dl UHT
    Pirkka kaura kasvirasvasekoite 16% 2dl UHT
    0,69/kpl
    3,45/l
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,49/kpl
    2,45/l
  • Valio ruokakerma 15 % 1 l UHT laktoositon
    Valio ruokakerma 15 % 1 l UHT laktoositon
    5,29/kpl
    5,29/l
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    1,49/kpl
    1,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 134 arvostelua
  • Mietin vain kommentteja19.8.2021

    Neitsytoliiviöljy voi olla se mikä tekee mausta karvaan. Sitä ei yleensä käytetä lämmitettynä. Oliiviöljy vois olla parempi?

  • Yff12.8.2021

    Pähkinäisyys on enemmänkin kitkeryyttä. Erittäin karvasta

  • K-Kuluttajapalvelu12.8.2021

    Yff, ikävä kuulla, ettei keiton maku ole ollut mieleinen. Kukkakaalia pahdettaessa kannattaa kukkakaalien väriä seurata tarkasti, jotta ne eivät pääse palamaan. Mikäli kukkakaalit tummuvat likaa, voi se aihettaa kitkerää/karvasta makua.

  • Timi24.4.2021

    Vähän vielä kun tuunaa mustallapippurilla ja yrteillä.

  • K-Kuluttajapalvelu14.9.2020

    Kalliossa, valkosipuli ja sipuli hienonnetaan samalla kun kukkakaalit ovat uunissa. Sipuleita kuullotetaan kattilassa öljyn kanssa, minkä jälkeen niihin lisätään viini. Kun kukkakaalit tulevat uunista, ne kumotaan sipulien ja viini joukkoon ja lisätään vettä. Musita kuitenkin jäättää muutama kukkakaali koristeeksi.

  • Kalliossa14.9.2020

    Missä välissä tulee valkosipuli?

  • AEMLO19.4.2020

    En tykännyt, vaikka kukkakaali maistuu muuten aina. Mikä lie teki mausta karvaan?

  • K-Kuluttajapalvelu19.4.2020

    AEMLO, harmillista, ettei keitto maistunut sinulle. Jos kukkakaalit pääsevät tummumaan liikaa uunissa paahtamisen aikana, voi se aiheuttaa keittoon karvasta makua. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.