Paahdettu kukkakaalikeitto
Uunissa paahtaminen tuo kukkakaalikeittoon pähkinäistä makua ja keitto saa täyteläisyyttä kaurakermasta. Noin 2,00 €/annos*
- 5 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
5 annosta
- 1(n. 1,2 kg)kukkakaali
- 1/2tlsuolaa
- 2(50 g)salottisipulia
- 1valkosipulinkynsi
- 1dl(alkoholitonta) kuivaa valkoviinia
- 8dlvettä
- 1tlsuolaa
- 3rklruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Poista kukkakaalin kantalehdet ja pese kaali huolellisesti. Leikkaa kukinnot irti varresta ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös kanta.
- Levitä kaalit pellille leivinpaperin päälle, valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
- Hienonna sillä välin sipulit. Kuullota niitä kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada kattilaan viini ja keitä toiset 5 minuuttia.
- Kun kaalit ovat valmiit, ota sivuun muutamia kukkakaaliviipaleita koristelua varten. Kumoa loput kaalit kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja siirrä kattila liedeltä.
- Soseuta keitto tasaiseksi ja kuohkeaksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon kaurakerma, kuumenna ja kuohkeuta uudelleen. Tarkista maku. Annostele keitto lautasille ja viimeistele annokset paahdetuilla kukkakaalipaloilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kalliossa, valkosipuli ja sipuli hienonnetaan samalla kun kukkakaalit ovat uunissa. Sipuleita kuullotetaan kattilassa öljyn kanssa, minkä jälkeen niihin lisätään viini. Kun kukkakaalit tulevat uunista, ne kumotaan sipulien ja viini joukkoon ja lisätään vettä. Musita kuitenkin jäättää muutama kukkakaali koristeeksi.
Missä välissä tulee valkosipuli?
En tykännyt, vaikka kukkakaali maistuu muuten aina. Mikä lie teki mausta karvaan?
AEMLO, harmillista, ettei keitto maistunut sinulle. Jos kukkakaalit pääsevät tummumaan liikaa uunissa paahtamisen aikana, voi se aiheuttaa keittoon karvasta makua. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.