Findus-vinkit kauden parhaimpiin grilliherkkuihin

Findus-vinkit kauden parhaimpiin grilliherkkuihin

Päivitetty 17.6.2019

Grillikauden avaus on monelle kevään ja alkukesän ehdoton kohokohta. Herkullisilla grillausvinkeillä loihdit kesän maukkaimmat herkut.

Grillaaminen on yksi suomalaisten suosikkipuuhista niin kotona kuin kesämökilläkin. Se on mukavaa ajanvietettä perheen ja ystävien kesken. Grillaaminen luo erityisen tunnelman kesäpäiviin ja liittyy olennaisena osana myös Suomen suven eri juhliin.

Grilliherkkuja ostaessa kannattaa ehdottomasti tutustua pakastealtaiden valikoimaan, sillä pakastevihanneksilla grillaukseen saa vaihtelua ja monipuolisuutta. Pakastetuotteet eivät sisällä säilöntäaineita, joten ne ovat puhtaita raaka-aineita. Pakastevihannekset sopivat mainiosti myös sellaisiin grillaushetkiin, joissa puhdasta kasvisten pesuvettä ei ole saatavilla.

Näin valmistat helposti maukkaat uuni- ja grillikasvikset

Kasvikset kypsyvät parhaiten miedossa lämmössä, joten grillattuja kasviksia valmistettaessa on tärkeää muistaa, ettei grilli ole liian kuuma. Muista myös öljytä kasvikset. Grillikasvisten mausteeksi sopivat öljy, suola, pippuri sekä perinteiset yrtit kuten basilika, timjami, rosmariini ja chili.

Uunikasviksia valmistettaessa kannattaa valita yhtä nopeasti kypsyviä kasviksia, ja pilkkoa kasvikset saman kokoisiksi paloiksi. Vielä helpommalla pääset käyttämällä valmiiksi maustettuja ja pilkottuja Finduksen Uuni- ja grillikasviksia!

Lisää vinkkejä uuni- ja grillikasvisten valmistukseen löydät osoitteesta Findus.fi. Katso myös K-Ruoan vinkit monipuoliseen kasvisten grillaamiseen tai kokeile helppoa pekonipyttipannua grillissä muurikalla.

findus grilliherkut pekonipyttipannu 680

Helpot kasvisnyytit pakastevihannessekoituksesta

  1. Laita jäiset vihannekset folioon.
  2. Lisää joukkoon hieman kevyttä kermaa, helposti sulavaa juustoa tai haluamaasi kastiketta. Vaihtoehtoisesti voit lorauttaa joukkoon myös öljyä, jonka maustat lempimausteellasi, kuten chilillä tai valkosipulimausteella.
  3. Tee foliosta nyytti, laita se grilliin ja kasvisnyytti valmistuu kuin itsestään. Nyyteistä saa ruokaisampia, kun lisää sekaan palan kalaa.

VINKKI! Pakastealtaiden wok- ja grillisekoituksista saa loihdittua hyviä kasvisnyyttejä maukkaasti höystettyinä. Katso videolta ohjeet halloumijuustolla kruunattujen kasvisnyyttien valmistukseen.