Grillikasvikset 2019 fiilis header

Grillikasvikset

Päivitetty 15.4.2024

Kasvikset ovat monipuolista grillattavaa. Nyrkkisääntö on, että mitä hitaammin kypsyvä kasvis on, sitä enemmän se vaatii esivalmisteluja ja sitä kauempana lämmönlähteestä se grillataan. Monet kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen. Nappaa talteen parhaat grillikasvikset ja herkuttele grilliruoan kanssa monipuolisesti kasviksilla!

Kasviksissa on mistä valita

Sellaisenaan grilliin sopivat tuoreet, pienet ja napakat kasvikset. Hitaasti kypsyvät, esimerkiksi juurekset kannattaa kypsentää tai ainakin esikypsentää ensin keittämällä, mikrossa tai uunissa. Ne voi myös siivuttaa tai paloitella ennen grillausta. Kasviksia voi myös siivuttaa tai suikaloida folionyyttiin tai pujottaa paloiteltuina vartaisiin.

Hyödynnä ylijääneet perunat

Kesän odotettu sesonkiherkku on keitetyt uudet perunat. Jos niitä jää aterialta yli, sopivat ne mainiosti seuraavana päivänä grillissä lämmitettäviksi tai vaikka vartaisiin pujotettaviksi. Kypsennettyjä vanhan sadon perunoita voit kääriä folioon ja kuumentaa grillissä tai hiilloksella.

Grillaus korostaa hedelmien omaa makua

Kiinteät hedelmät sopivat grillattavaksi, esimerkiksi ananas, banaani, omena, päärynä ja persikka toimivat hyvin. Grillaus korostaa hedelmien omaa makua ja makeutta. Grillatut hedelmät sopivat niin lisäkkeiksi, salaatteihin kuin jälkkäreiksi. Kruunaa grillattu hedelmäjälkkäri jäätelöllä, kermavaahdolla tai rahkalla.

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen