Grillikasvikset
Tee kesän värikkäin kattaus grillatuista kasviksista. Onnistut taatusti, kun huomioit kullekin kasvikselle sopivan grillausajan. Yrttiöljy viimeistelee kasvikset. Noin 2,45€/annos.*
6 annostaalle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 2(250 g)Pirkka punasipulia
- 1-2(200 g)paprikaa tai suippopaprikaa
- 1(250 g)munakoiso
- 1(300 g)kesäkurpitsa
- 250gvihreää parsaa
- 2rs(à 200 g)Pirkka herkkusieniä tai grilliherkkusieniä
- 1/2dlPirkka oliiviöljyä
- 1tlsuolaa
Yrttiöljy
- 1ruukkutuoretta (lehti)persiljaa
- 1ruukkubasilikaa
- 1 1/2dlPirkka oliiviöljyä
- 2-3tlomenaviinietikkaa
- 1/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja leikkaa punasipulit noin sentin viipaleiksi. Poista paprikoista kanta ja leikkaa paprikat pituussuunnassa puoliksi. Irrota siemenet.
- Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa noin 1 1/2 sentin paksuisiksi vinoviipaleiksi. Napsauta parsoista kova puumainen kanta pois. Pyyhi sienet talouspaperilla puhtaiksi ja leikkaa ne puoliksi.
- Valmista yrttiöljy. Laita yrtit ja öljy sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi kastikkeeksi. Lisää etikka ja mausteet. Anna maustua huoneenlämmössä.
- Voitele kasvikset kevyesti öljyllä ja mausta suolalla.
- Grillaa sipuleita ja munakoisoja 8-10 minuuttia välillä käännellen. Parsalle, kesäkurpitsalle, paprikalle ja herkkusienille riittää grillausajaksi 6-8 minuuttia. Tarjoa grillikasvikset kuumina yrttiöljyn kanssa.
Tiesitkö että...
Grillaus helpottuu, kun teet kasviksista riittävän isoja viipaleita. Näin ne eivät pääse putoamaan grilliritilän väleistä ja kasvikset eivät pala grillatessa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi