• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Banaani-suklaapaistosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Banaani-suklaapaistos

Valmista herkullinen banaani-suklaapaistos jälkiruuaksi tai kahville. Banaanin ja suklaan liitto toimii saumattomasti tässä rapeassa paistoksessa.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 325 kcal / annos (100g)

Ainekset

8 annosta
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2dlkaurahiutaleita
    • 3/4dlsokeria
    • 1dljuoksevaa margariinia

Täyte

    • 100gPirkka Reilun kaupan tummaa suklaata
    • 4-5(n. 800 g)Pirkka Reilun kaupan banaania
    • 2rklfariinisokeria
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta

Lisäksi

    • vaniljajäätelöä
    • Pirkka Reilun kaupan kahvia tai teetä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja margariini keskenään. Painele noin puolet taikinasta ohueksi kerrokseksi uunivuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle.
  2. Rouhi suklaa.
  3. Viipaloi banaanit. Mausta banaanit fariinisokerilla, sitruunanmehulla ja sitruunankuoriraasteella.
  4. Pane vuokaan kerroksittain banaaniviipaleita ja suklaarouhetta. Ripottele päälle loppu taikina.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön ja kahvin tai teen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa paistoksen myös annosvuoissa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 325 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja41 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua