• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Banaani-suklaatiikerikakku

Banaani-suklaatiikerikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 viipaletta
  • yli 60 min
  • 336 kcal / 100 g

Ainekset

n. 20 viipaletta
    • 200gPirkka leivontamargariinia tai voita
    • 2dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta

Banaanitaikinaan

    • 1tlraastettua sitruunan kuorta
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1iso tai 2 pientäbanaania (2 dl soseutettuna)

Suklaataikinaan

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota noin 1,8 litran kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon.
  2. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Kuori ja soseuta banaani. Mausta banaanisose sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Lisää banaanisose isompaan taikinaan, kaakaojauhe ja kahvi toiseen. Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan niin että pohjalle, keskelle ja pinnalle tulee vaalea banaanitaikinakerros.
  3. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla runsas tunti. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen.

Ravintosisältö per 100 g

  • 336 kcal1 410 kJ
  • Proteiinia5,12 g
  • Hiilihydraatteja37,1 g
  • Rasvaa18,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10