Banaani-suklaatiikerikakku
Mehevöitä perinteinen tiikerikakku banaanilla. Helpossa kakussa maistuvat myös sitruuna ja kahvi.
n. 20 viipalettayli 60 min336 kcal / 100 g
Ainekset
n. 20 viipaletta
- 200gPirkka leivontamargariinia tai voita
- 2dlsokeria
- 3kananmunaa
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
Banaanitaikinaan
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1rklsitruunanmehua
- 1iso tai 2 pientäbanaania (2 dl soseutettuna)
Suklaataikinaan
- 1/2rklvahvaa kahvia (juomaa)
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja jauhota noin 1,8 litran kakkuvuoka. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon.
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Kuori ja soseuta banaani. Mausta banaanisose sitruunanmehulla ja kuoriraasteella. Lisää banaanisose isompaan taikinaan, kaakaojauhe ja kahvi toiseen. Levitä taikinat kerroksittain kakkuvuokaan niin että pohjalle, keskelle ja pinnalle tulee vaalea banaanitaikinakerros.
- Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla runsas tunti. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 336 kcal1 410 kJ
- Proteiinia 5,12 g
- Hiilihydraatteja37,1 g
- Rasvaa18,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Todella maukas, helppo ohje. Maistuu perheen pienimmillekin! Pystyi pakastamaan ja senkin jälkeen oli tuoretta ja hyvää.
Ihan paras, maistuva ja muhkea. Tästä tuli meidän perheen lemppari! 😋