• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Makeat sitruunaneliöt

Makeat sitruunaneliöt ovat todella makeita, joten pienikin pala riittää. Tämä on Pirkka-lehden lukijan ohje.
Makeat sitruunaneliöt
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

16 annosta
    • 120gvoita
    • 1 1/2dlfariinisokeria
    • 2 1/2dlkaurahiutaleita
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/4tlsuolaa

Täyte

    • 1prk(397 g)kondensoitua maitoa, makeutettu (Törsleffs)
    • 3/4dlsitruunanmehua
    • 2-3tlsitruunan raastettua kuorta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita pehmeä rasva ja fariinisokeri kulhossa. Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita murumaiseksi seokseksi.
  2. Päällystä noin 20 x 20 cm piirakkavuoka leivinpaperilla. Painele hieman yli puolet muruseoksesta vuoan pohjalle.
  3. Sekoita kondensoitu maito, sitruunanmehu ja sitruunankuori kulhossa.
  4. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Ripottele loput taikinasta täytteen päälle.
  5. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  6. Säilytä jääkaapissa. Sitruunaneliöt ovat parhaimmillaan viileinä. Ota sitruunaneliöt jääkaapista huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua