• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
ChipotleketsuppiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Chipotleketsuppi

Itse tehty ketsuppi saa savuisen tulista makua chipotlechileistä. Chipotleketsuppi sopii erinomaisesti liha- ja kanaruokien mausteeksi. Noin 0,45€/annos.

  • n. 4 dl
  • 30 - 60 min

Ainekset

n. 4 dl
    • 400gkypsiä tomaatteja
    • 3-4chipotlechiliä adobokastikkeessa (säilyke)
    • 1(70 g)pieni sipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1rklrypsiöljyä
    • 2rklruokosokeria
    • 2rklviinietikkaa
    • 1rkltomaattisosetta
    • 2tljauhettua korianteria
    • suolaa
    • ripaus mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Soseuta tomaatit ja chipotlechilit.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää tomaatti-chipotleseos ja mauteet. Keitä hiljalleen 20-25 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
  4. Jäähdytä ja tarjoa ketsupin tapaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat ketsupista tulisempaa, lisää kastikkeeseen yksi tuore chili tai 1 tl chilijauhetta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua