Paahdettu tomaattikastike
Tomaattikastike valmistuu kuin itsestään, kun valmistat sen uunissa. Samalla kastike saa ihanan paahteisen maun. Noin 1,25€/annos.
5 dl30 - 60 min
Ainekset
5 dl
- 1tlk(400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 1(75 g)sipuli
- 3-4valkosipulinkynttä
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- 1/2dloliiviöljyä
- 1tlhienoa merisuolaa
- 1tlsokeria
- ripausmustapippuria
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
Valmistus
30 - 60 min- Kaada kuoritut tomaatit uunivuokaan liemineen. Murskaa hieman haarukalla.
- Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna basilika.
- Lisää sipulit, basilika, oliiviöljy ja mausteet sekä kirsikkatomaatit vuokaan. Sekoita kevyesti sekaisin.
- Paahda uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia. Murskaa kastike haarukalla. Jos haluat tasaista kastiketta, hienonna sauvasekoittimella.
- Anna jäähtyä ja säilytä viileässä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos haluat kastikkeeseen tulisuutta, lisää kasvisten joukkoon vuokaan 1/2-1 mietoa punaista chiliä hienonnettuna. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Erittäin herkullista :) Suosittelen!