Pikakimchi punakaalista
Korealainen kaalisalaatti kimchi onnistuu pikaversiona kauniin värisestä punakaalista. Tarjoa salaatti lisäkkeenä tai vaikkapa hodareiden täytteenä. Noin 0,20 €/annos*
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1/4(250 g)punakaalia
- n. 5dlvettä
- 1 1/2rklmerisuolaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1-2tlinkivääriä raastettuna
- 1tlsokeria
- 2tlvalkoviini- tai omenaviinietikkaa
- 1 1/2rkltomaattisosetta
- 1/2-1tlPirkka paprikajauhetta
- (n. 1 tlPirkka kalakastiketta)
- 1/4dltuoretta korianteria
Valmistus
30 - 60 min- Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetken.
- Poista punakaalista kanta ja leikkaa kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna tekeytyä 10 minuuttia, sekoita välillä pari kertaa.
- Siirrä kaali siivilään ja huuhtele kunnolla kylmän veden alla. Valuta kaaliraaste kuivaksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös chili. Sekoita kaikki loput ainekset kaalin joukkoon (viimeisenä korianteri) ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua vähintään puoli tuntia jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään, varsinkin, jos käytät vanhan sadon punakaalia, jotta maut ehtivät tasaantua.
Tiesitkö että...
Vinkki! Salaatti on vegaaninen, jos jätät kalakastikkeen pois. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi