Afrikkalainen bataattipata
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Afrikkalainen bataattipata maistuu lempeän mausteiselta. Pata saa täyteläisyyttä maapähkinävoista. Tarjoa pata leivän kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
1–2 (600–700 g) | bataattia tai |
1 (150 g) | iso sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 pala (20 g) | tuoretta inkivääriä tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
2 tl | tai |
1 tl | tai |
1 tl | korianteria (jauhettua) tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
1 tlk (380 g/230 g) | tai |
1 dl (n. 120 g) | tai |
1 tlk (500 g) | tai |
n. 4 dl | vettä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori bataatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulit ja inkivääri.
Kuullota paistokasarissa öljyssä sipulit, inkivääri ja mausteet. Lisää joukkoon bataatti ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia.
Lisää valutetut pavut, maapähkinävoi ja paseerattu tomaatti. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada kasariin. Sekoita ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, välillä sekoittaen. Tarjoa leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,1(15 arviota)
- 30 - 60 min4,2(23 arviota)
- 30 - 60 min4,0(211 arviota)
- 30 - 60 min4,3(300 arviota)
- 30 - 60 min3,9(175 arviota)
- 30 - 60 min4,1(116 arviota)
- 30 - 60 min4,2(124 arviota)
- 30 - 60 min3,9(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (158 arviota)
- Leena5 kuukautta sittenOhjeessa lukee korianteri (jauhettu). Ymmärrän sen tarkoittavan kuivattuja, jauhettuja korianterinsiemeniä. Ohjeen alla K-kaupan "ostoslistassa" on tuoretta korianteria. Kumpaa siis tulisi käyttää? Maistuvat kuitenkin täysin erilaisilta... itse laittaisin jauhettuja siemeniä.
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenLeena, reseptiin tulisi käyttää jauhettua korianteria.
- Lyy5 kuukautta sittenTosi hyvä ruoka, mutta kannattaa varautua, että 20 min ei riitä bataatin kypsymiseen. Olen tehnyt tätä monta kertaa ja joka kerta mennyt paljon pidempään. Nyt kiinnitin oikein huomiota, että leikkasin bataatin tosi pieneksi (1cm × 1 cm), kuullotin bataattia pitkään (10 min), eikä vieläkään 30 min haudutuksen kohdalla bataatti ole täysin kypsää. Normaalisti bataatti kyllä kypsyy esim. kasvissosekeittoon 10-15 min, mutta jotenkin tässä kastikkeen koostumus ilmeisesti hidastaa kypsymistä.
- Virpi10 kuukautta sittenOlipa hyvää! Lisäsin vielä tomaattinyhtökauraa ja hivenen srirachaa ja kidneypapujen tilalla oli mustapapuja. Varmasti teen toistekin!
- Annabella1 vuosi sittenBataatit jäivät raaoiksi tuolla kypsennysajalla, vaikka olivat pieniä, n. 1 x 1 cm kuutioita. Muuten ihan ok resepti.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAnnabella, ikävä kuulla että bataatit eivät ole kypsyneet. Reseptissä mainittu aika on aina ohjeellinen, sillä uunit ovat erilaisia. Bataatteja kannattaa tarkkailla kypsentämisen aikana ja tarvittaessa pitää niitä uunissa hiukan kauemmin.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenJenskupensku, harmillista kuulla, että bataatit ovat jääneet raaoiksi. Bataattikuutioiden kypsymisaikaan vaikuttaa kuutioiden koko. Bataattien kypsyyttä onkin hyvä kokeilla hauduttamisen aikana ja haudutusaikaa kannattaa pidentää, jos bataatit vaikuttavat raaoilta.
- Jenskupensku2 vuotta sittenBataatti jäi raa’aksi vaikka seurasin mielestäni täysin ohjeita. Mistä voisi johtua?
- Kn3 vuotta sittenPaljonko kaloreita 100g?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKn, valitettavasti tälle reseptille ei ole laskettu ravintosisältöjä. Välitän eteenpäin toiveen saada reseptille ravintosisältötiedot.
- Bataatti ❤3 vuotta sittenMissä asteessa/kuinka kauan pitää hauduttaa, jos haluaa tehdä loppuun uunissa kuullottamisen jälkeen?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenBataatti, valitettavasti emme ole testanneet padan kypsentämistä uunissa. Halutessasi voit kokeilla hauduttaa pataa esimerkiksi 150-170 astessa 30-60 minuuttia. Bataattien kypsymistä kannattaa seurata, etteivät ne mene liian pehmeiksi.
- Bataattipölkky3 vuotta sittenJauhelihaa voisi halutessaan laittaa. Kala nyt ei sovi kyseiseen ruokalajiin yhtään.
- Täti-ihminen3 vuotta sittenMitä lihaa tai kalaa laittaisit tähän jos tekisit tästä tuhdimman?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTäti-ihminen, halutessaan reseptiä voi toki muokata oman maun mukaan (esim. kanalla).