Dalgona-kahviTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Dalgona-kahvi

  • Annosmäärä2 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Trendikäs ja näyttävä dalgona-kahvi syntyy helposti pikakahvista! Tarjoa herkullinen kahvivaahto makusi mukaan lämpimän tai kylmän maidon tai kasvipohjaisen juoman kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 annosta
2 rkl
 
2 rkl
 
Nescafe Kulta -pikakahvia, tumma paahto
tai
Nescafe Kulta -pikakahvia
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
2 rkl
 
kiehuvan kuumaa vettä
tai
4 dl
 
4 dl
 
maitoa
tai
mantelijuomaa, soijajuomaa tai kaurajuomaa
tai
 
(jääpaloja)
tai

Ravintosisältö

Energia
271 kJ / 65 kcal
Rasva
1,3 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
10,2 g
josta sokereita
10,2 g
Proteiini
2,7 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Kiehauta vesi ja kaada kulhoon. Mittaa joukkoon pikakahvi ja sokeri. Vaahdota sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes seos vaalenee ja muuttuu ilmavaksi vaahdoksi.

Kaada maito tai haluamasi kasvipohjainen juoma sekä jääpalat laseihin. Nostele dalgona-vaahto pinnalle ja tarjoa heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Nescafé Kulta pikakahvi 180g pussi
    Hinta 8,09/kpl
    44,94/kg
  • Arla kevytmaito 1l luomu
    Hinta 1,20/kpl
    1,20/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (37 arviota)

  • nimetön!
    3 vuotta sitten
    Toimiiko tämä normaalilla hanalla tulevasta kuumalla vedellä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    nimetön!, yleisesti hanasta tulevaa lämmintä vettä ei suositella käytettävän sellaisenaan juomana tai ruuanlaitossa. Lämpimän vesijohtoveden välttäminen liittyy siihen, että vesi saattaa olla putkistossa melko pitkään, ja kuumaan veteen voi liueta putkien sisäpintaan kertyneitä bakteereja ja kemiallisia yhdisteitä, jotka sitten päätyvät ruokaan. Jos vesi kuumennetaan kiehuvaksi ruokaa laitettaessa, enin osa bakteereista kuitenkin kuolee. Kaikkein varminta kuitenkin on käyttää vain kylmää vettä kaikkeen ruoanlaittoon ja tässa reseptissä kiehauttaa se joko liedellä tai vedenkeittimessä.