Grillattu hedelmäsalaatti ja karamellisoidut hasselpähkinät
Kesän hedelmäsalaatti tehdään grillissä. Grillatussa hedelmäsalaatissa maistuvat melonit, omena, persikka ja banaani sekä karamellisoidut hasselpähkinät.
8 annosta30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1/4(500 g)vesimeloni
- 1/4(250 g)cantaloupemelonia
- 2(380 g)banaania
- 2(300 g)persikkaa
- 2(300 g)omenaa
- 1/2lmansikoita
Karamellisoidut hasselpähkinät
- 2dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Paahda hasselpähkinät pannulla, kunnes ne alkavat saada väriä. Kumoa ne puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja rullaa pähkinöitä pyyhkeen välissä. Näin kuoret irtoavat pähkinöistä.
- Paahda sokeri keskilämmöllä kuivalla pannulla. Lisää hasselpähkinät kun sokeri on paahtunut kullanruskeaksi. Sekoita pähkinät ja paahtunut sokeri.
- Kaada seos leivinpaperille ja anna jäähtyä. Rouhi jäähtyneet pähkinät pieneksi.
- Leikkaa melonit kuorineet lohkoiksi. Halkaise banaanit pitkittäin kuorineen. Leikkaa myös persikat ja omenat puolikkaiksi kuorineen. Poista siemenet ja kivet. Halkaise myös mansikat.
- Grillaa hedelmät ja mansikat nopeasti maksimilämmöllä kunnes niissä on hyvä väri. Grillaa banaanit leikuupinta alaspäin.
- Asettele grillatut hedelmät tarjoiluastiaan. Ripottele karamellisoituja pähkinöitä hedelmien päälle ja tarjoa loput erillisestä astiasta.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi