Grillattu hedelmäsalaatti ja karamellisoidut hasselpähkinätReseptin teki kumppani

Grillattu hedelmäsalaatti ja karamellisoidut hasselpähkinät

Kesän hedelmäsalaatti tehdään grillissä. Grillatussa hedelmäsalaatissa maistuvat melonit, omena, persikka ja banaani sekä karamellisoidut hasselpähkinät.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1/4(500 g)vesimeloni
    • 1/4(250 g)cantaloupemelonia
    • 2(380 g)banaania
    • 2(300 g)persikkaa
    • 2(300 g)omenaa
    • 1/2lmansikoita

Karamellisoidut hasselpähkinät

    • 2dlsokeria
    • 200gkuorittuja hasselpähkinöitä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paahda sokeri keskilämmöllä kuivalla pannulla. Lisää hasselpähkinät kun sokeri on paahtunut kullanruskeaksi. Sekoita pähkinät ja paahtunut sokeri.
  2. Kaada seos leivinpaperille ja anna jäähtyä. Rouhi jäähtyneet pähkinät pieneksi.
  3. Leikkaa melonit kuorineet lohkoiksi. Halkaise banaanit pitkittäin kuorineen. Leikkaa myös persikat ja omenat puolikkaiksi kuorineen. Poista siemenet ja kivet. Halkaise myös mansikat.
  4. Grillaa hedelmät ja mansikat nopeasti maksimilämmöllä kunnes niissä on hyvä väri. Grillaa banaanit leikuupinta alaspäin.
  5. Asettele grillatut hedelmät tarjoiluastiaan. Ripottele karamellisoituja pähkinöitä hedelmien päälle ja tarjoa loput erillisestä astiasta.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua