• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Melonisalaatti ja chilisabayone

Melonisalaatti ja chilisabayone eli viinivaahtokastike tehdään tällä kertaa omenasiideristä. Chili yllättää jälkiruoassa.
Melonisalaatti ja chilisabayone
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 115 kcal / annos (160g)

Ainekset

8 annosta
    • 1/4(n. 1 kg)siemenetöntä vesimelonia
    • 1/2(n. 750 g)cantaloupemelonia
    • 1/2(n. 750 g)hunajamelonia
    • 2limetin raastettu kuori ja mehu

Chilisabayon

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin sabayon eli viinivaahtokastike. Poista chileistä kannat, halkaise palot, poista siemenet ja kalvot. Leikkaa malto pieneksi silpuksi.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi mielellään paksupohjaisessa teräskasarissa. Lisää siideri vaahtoon pienissä erissä vatkaten. Lisää lopuksi chilisilppu. Aseta kasari miedolle lämmölle tai suurempaan kattilaan, jossa on kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa, kunnes seos sakenee eikä chilisilppu enää painu pohjaan. (Jos seos kuumenee liikaa, muna hyytyy ja kastike juoksettuu.) Siirrä kastike kulhoon ja anna jäähtyä.
  3. Poista meloneista kuori ja siemenet. Paloittele hedelmälihat kulhoon. Lisää limetinmehu ja osa kuoriraasteesta. Sekoita varovasti.
  4. Pane salaatti tarjolle annosmaljoihin. Annostele kastike päälle ja ripottele pinnalle limetinkuoriraastetta. Voit tarjota salaatin myös isosta kulhosta ja kastikkeen erikseen.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 115 kcal485 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille