Grillattu maissi ja harissamaustevoi
- Annosmäärä2 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Grillatut maissinpalat saavat seurakseen harissatahnalla ja limetin raastetulla kuorella höystetyn maustevoin.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
2 annosta
1 pkt (4 kpl/400 g) | tai |
öljyä tai | |
Harissamaustevoi | |
---|---|
100 g | tai |
2 tl | tai |
1 tl | limetin raastettua kuorta tai |
ripaus | merisuolaa tai |
mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 906 kJ / 218 kcal |
Rasva | 16,7 g |
josta tyydyttynyttä | 10,9 g |
Hiilihydraatit | 13,2 g |
josta sokereita | 2,1 g |
Proteiini | 2,5 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Valmista ensin maustevoi. Paloittele voi kulhoon ja anna pehmetä hetken. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
Sivele maissinpalat öljyllä kauttaaltaan. Grillaa maissinpaloja 5–8 minuuttia välillä käännellen, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Tarjoa heti harissamaustevoin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka Grana Padano juustolastut 100g laktoositonHinta 3,15/kpl31,50/kg
- LimeHinta n. 0,36/kpl4,49/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Giovanni Ferrari Grana Padano kova juusto 150gHinta 5,69/kpl37,93/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,9(19 arviota)
- 30 - 60 min4,0(44 arviota)
- alle 30 min4,0(47 arviota)
- 30 - 60 min4,3(42 arviota)
- alle 15 min4,6(50 arviota)
- alle 30 min4,1(128 arviota)
- alle 30 min3,2(42 arviota)
- 30 - 60 min2,0(1 arvio)
Arvostele resepti
ka. 2,5 (19 arviota)
- anonyymi5 vuotta sittenNiin tarkoitus oli tietysti kirjoittaa Lapinkeittiössä. edelliseen
- anonyymi5 vuotta sittenOlen laittanut paljon kesällä kaikenlaista ruokaa grillissä ja Mestarin Laounkeittiössä muurikkapannussa ja foliossa tulen päällä telineessä jossa on ritilä. Ja ihan kaikesta ruoasta tulee hyvää ja joutuu siinä seurustellessa. Nuo maissit ovat tosi hyviä, kun paistaa kypsäksi, niin ovat meheviä ja makeita ja siitä vain käsillä kummastakin päästä kiinni ja hampailla maissin jyvät suuhun, niin ei jää, kuin keskellä oleva ranka syömättä. Liharuoan ja kalankin lisänä hyvää. Ja yleensä kaikki sellaiset tuoreet vihannekset ja kasvikset mitä kesällä saa ovat muurikalla laitettuna tosi hyvää ruokaa. Ja itsetehdyt porilaisetkin esim.paahtoleivästä ja esim.kaiserwursti makkarasta ja siihen vielä paistettua sipulia väliin ja joskus kananmunakin samoin itse tehty jauhelihataikina ja siitä pihvit hampurilaisiin. UUdet perunat tosin ovat ihan parasta sellaisenaan voikastikkeen kanssa siinä ei kyllä muita makuja kaipaa. Ruoanlaitto varsinkin kesällä on kivaa ja yksi ohjelma päivässsä.