Marokkolainen grillijuustosalaatti
Pohjoisafrikkalaisesn munakoisosalaatin kruunaa mukavaa poltetta antava grillijuusto. Noin 11,10€/salaatti.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2( 600 g)keskikokoista munakoisoa
- 2 1/2rkloliiviöljyä
- 2tlkkuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
- 5isoa valkosipulinkynttä
- 1/2dlsitruunanmehua
- 1 1/2rklsokeria
- 2tlharissaa
- 1 1/2tljeeraa eli juustokuminaa
- 1/2tlmustapippuria
- n. 2dlPirkka Luomu rucolaa
- n. 1/2rs(à 250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
- n. 10Pirkka vihreää oliivia
- 1pkt(à 250 g)Pirkka chili grillijuustoa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja kuutioi pieneksi toinen munakoisoista. Pese ja viipaloi jäljelle jäänyt munakoiso. Aseta viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele päälle hieman suolaa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Pane munakoisokuutiot pannulle, lisää 1 tl öljyä ja ripaus suolaa. Paista kunnes kuutiot ovat pehmeän kypsiä. Siirrä kuutiot pannulla sivuun ja lisää tilkka öljyä. Lisää valkosipulimurska ja kuullota hetken ajan. Kumoa sekaan kouritut säilyketomaatit ja mausta seos sitruunanmehulla, sokerilla, jeeralla, harissalla ja mustapippurilla
- Keitä keskilämmöllä paksuksi soseeksi. Kaada laakeaan tarjoilukulhoon ja anna jäähtyä.
- Lisää pannulle 2 rkl oliiviöljyä. Taputtele munakoisoviipaleiden pinta kuivaksi talouspaperilla ja nosta pannulle. Paista viipaleet keskilämmöllä molemmin puolin kypsiksi oliiviöljyssä. Nosta kypsät viipaleet tomaattiseoksen päälle.
- Lisää pinnalle rucolaa, halkaistut kirsikkatomaatit ja valutetut oliivit.
- Viipaloi grillijuusto ja paista pannulla molemmin puolin kuumaksi ja kauniin kullanruskeaksi.
- Nosta juustoviipaleet salaatin päälle ja tarjoa heti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Olen käynyt useita kertoja Lähi-Idässä( Libanon, Syyria ja Egypti) ja sunut Israelissa joten kaipaan pääsiäisenä sieltä tulevia herkkuja joten lammasvartaat ja minttu-rusinapesto on ehdoton suosikkini ja siihen mozzarellapanzanellasalaatti. Nam!
Harissaa voi huoletta laittaa tuplasti ohjeessa mainitun määrän...hyvää oli!
Marockolainen grillisalaatti oli aivan ihana! Erinomainen kesäksi. Herkullista!