Ruskistettu voiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruskistettu voi

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Ruskistettu, vaahdotettu voi on tuttu monesta ravintolasta. Tarjoa koukuttavan herkullinen voi rapeakuorisen leivän kanssa tai kokeile kasvisten kaverina.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta
250 g
 
tai

Ravintosisältö

Energia
3 000 kJ / 720 kcal
Rasva
80 g
josta tyydyttynyttä
54 g
Hiilihydraatit
1 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
1 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuutioi puolet voista ja anna pehmetä huoneenlämpöiseksi.

Ruskista loput voista pannulla puulastalla koko ajan sekoittaen. Varo, ettei voi pääse palamaan. Kun voi kuohahtaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, kaada se metallikulhoon tai kattilaan.

Odota, että ruskistettu voi jäähtyy ja jähmettyy hieman. Sekoita voit keskenään ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (40 arviota)

  • Leipuri Hiiva
    3 vuotta sitten
    Hei! Toimiiko vilmariini samalla tavalla kun voi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Leipuri, valitettavasti margariini ei ruskistu samalla tavalla kuin voi.
  • Kokki
    3 vuotta sitten
    Jos teen voin edellisenä päivänä valmiiksi annoskulhoon ja jääkaappiin, pysyykö voin rakenne hyvänä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kokki, tämä ruskistettu ja vaahdotettu voi pysyy kyllä hyvänä seuraavaankin päivään. Voi todennäköisesti kovettuu jääkaapissa ollessaan, joten kannattaa muistaa ottaa se esille jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua ettei voi ole liian kovaa levitettäessä.