Helppo fudge
Helppo fudge on ihana joululahja ja glögin kaveri! Koristele fudge lempikarkeillasi. Noin 0,90 €/annos*
12 annosta30 - 60 min
Ainekset
12 annosta
- 6levyä(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1prk(397 g)kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
- 1/2tlsuolaa
- 1dlirtokarkkeja tai
- piparminttutankoja
- 2tlströsseleitä
Valmistus
30 - 60 min- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (25 x 25 cm) leivinpaperilla.
- Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan. Kaada joukkoon maitotiiviste ja anna suklaan sulaa miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Mausta suolalla.
- Kaada massa vuokaan. Koristele irtokarkeilla ja/tai piparminttutangoilla ja strösseleillä.
- Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa hyvin peitettynä.
Kommentoi
Aloittelevana fudgen tekijänä olisin kaivannut 2. vaiheeseen tarkempaa ohjeistusta, mistä tietää, että seos on valmista kumottavaksi ja kuvausta, miltä seoksen pitäisi näyttää ja ns.käyttäytyä.
Tumpelo, fudgemassa on valmista, kun suklaa on kokonaan sulanut. Massa on tällöin sileää ja kiiltävää.
Hilkka, minä tein kaksi satasia, joista toisen maitosuklaaseen :) Hyvää tuli
Voiko valkoisen suklaan vaihtaa tummaan tai maitosuklaaseen ilman ongelmaa?
Hilkka, reseptiä on testattu K-Koekeittiöllä tumman ja maitosuklaan yhdistelmällä (50/50), ja tällä yhdistelmällä resepti toimi oikein hyvin.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (25 x 25 cm) leivinpaperilla. Öööh - tuo on kylläkin neliö