Kardemummavohvelit ja paahdetut mansikat
Perinteinen vohvelitaikina saa ihanan säväyksen kardemummasta! Lisää makua mansikoihin saat paahtamalla ne uunissa, ja bonuksena syntyy mansikkasiirappi. Noin 1,80€/annos.*
6-8 kpl30 - 60 min
Ainekset
6-8 kpl
Kardemummavohvelit
- 2kananmunaa
- 3dlvehnäjauhoja
- 1tlkardemummaa
- 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tlsuolaa
- 2rklPirkka voita
Paahdetut mansikat
- 500gmansikoita
- ripaussuolaa
Mascarponevaahto
- 1rs(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 1rklsokeria
- 1tlvaniljasokeria
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita kardemumma ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja sulatettu voi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Huuhtele mansikat. Halkaise pienimmät ja leikkaa isoimmat vielä neljään osaan. Aseta mansikat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Valuta päälle vaahterasiirappi ja ripottele suolaa.
- Paahda mansikoita 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
- Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla 6-8 ohutta vohvelia. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa. Peitä vohvelit, jotta ne pysyvät lämpiminä.
- Laita mascarpone kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella ja notkista maidolla. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Tarjoa vohvelit lämpimänä mascarponevaahdon ja paahdettujen mansikoiden kanssa.
Tiesitkö että...
Voit tarjota mascarponevaahdon tilalla myös perinteistä kermavaahtoa! *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvää vaikka voi unohtui