Herukkamaljat ja mantelikrokantti
Tarjoa tuoreet punaherukat turkkilaisen jogurtin kanssa ja ripottele pinnalle rouskuva mantelikrokantti niin saat ihanan loppukesän jälkiruoan. Kokeile myös muita marjoja!
4 annostaalle 30 min275 kcal / annos (170g)
Ainekset
4 annosta
- 3/4dlsokeria
- 2rklhunajaa
- 2prk(à 200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 250gtuoreita punaherukoita
- (sitruunamelissan lehtiä)
Valmistus
alle 30 min- Paahda mantelit kuivalla pannulla kevyesti.
- Sulata sokeri paksupohjaisessa, pinnoitetussa pannussa. Anna sokerin paahtua vaaleanruskeaksi ja sekoita joukkoon paahdetut mantelit. Varo, ettei sokeri pala. Kaada kuuma massa tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Anna kovettua.
- Sekoita hunaja jogurtin joukkoon. Annostele kerroksittain laseihin jogurttia ja marjoja siten, että marjakerros tulee päällimmäiseksi.
- Leikkaa krokanttilevy terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä karkeaksi rouheeksi ja ripottele jälkiruoan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele sitruunanmelissan lehdillä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 170g100 g
- 275 kcal1 150 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi