Hyppää sisältöön
Herukkamaljat ja mantelikrokanttiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Herukkamaljat ja mantelikrokantti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Tarjoa tuoreet punaherukat turkkilaisen jogurtin kanssa ja ripottele pinnalle rouskuva mantelikrokantti niin saat ihanan loppukesän jälkiruoan. Kokeile myös muita marjoja!
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 3/4 dl Pirkka kuorittuja manteleita
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 prk (à 200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
  • 250 g tuoreita punaherukoita
  • (sitruunamelissan lehtiä)

Ravintosisältö

  • Energia
    812 kJ / 194 kcal
  • Rasva
    9,8 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,2 g
  • Hiilihydraatit
    20,6 g
  • josta sokereita
    20,3 g
  • Proteiini
    3,9 g
  • Suola
    0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Paahda mantelit kuivalla pannulla kevyesti.
  2. Sulata sokeri paksupohjaisessa, pinnoitetussa pannussa. Anna sokerin paahtua vaaleanruskeaksi ja sekoita joukkoon paahdetut mantelit. Varo, ettei sokeri pala. Kaada kuuma massa tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Anna kovettua.
  3. Sekoita hunaja jogurtin joukkoon. Annostele kerroksittain laseihin jogurttia ja marjoja siten, että marjakerros tulee päällimmäiseksi.
  4. Leikkaa krokanttilevy terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä karkeaksi rouheeksi ja ripottele jälkiruoan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele sitruunanmelissan lehdillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,5 (2 arviota)