• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pähkinäinen marjatorttu

Pähkinäisen marjatortun pohja on raaka. Siihen on käytetty pähkinöitä, manteleita, taateleita ja kaakaojauhetta. Kakku on myös viljaton.
Pähkinäinen marjatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 palaa
  • yli 60 min
  • 315 kcal / annos (120g)

Ainekset

n. 12 palaa

Pohja

Pinnalle

    • n. 500gturkkilaista jogurttia
    • 2tlsitruunankuorta raastettuna
    • 1-2rklhunajaa

Koristeluun

    • 4dlpunaherukoita
    • 2kiiviä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa pähkinät, mantelit, taatelit, hunaja ja kaakaojauhe monitoimikoneeseen. Hienonna karkeaksi rouheeksi. Lisää joukkoon vesi.
  2. Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Levitä ja painele taikina kevyesti vuokaan. Anna taikinan levätä noin tunti jääkaapissa ennen koristelua ja tarjoilua.
  3. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja hunajalla. Kuori ja viipaloi kiivit.
  4. Irrota torttupohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä maustettu jogurtti pohjalle. Koristele punaherukoilla ja halkaistuilla kiiviviipaleilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Torttu sopii myös keliaakikolle.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 315 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille