Pähkinäinen marjatorttu
Pähkinäisen marjatortun pohja on raaka. Siihen on käytetty pähkinöitä, manteleita, taateleita ja kaakaojauhetta. Kakku on myös viljaton.
n. 12 palaayli 60 min315 kcal / annos (120g)
Ainekset
n. 12 palaa
Pohja
- 1ps(150 g)Pirkka hasselpähkinöitä
- 1ps(150 g)Pirkka kuorittuja manteleita
- 1ps(200 g)Pirkka Luomu pehmeitä taateleita
- 1/2dlhunajaa
- 2rklkaakaojauhetta
- 1/2dlvettä
Pinnalle
- n. 500gturkkilaista jogurttia
- 2tlsitruunankuorta raastettuna
- 1-2rklhunajaa
Koristeluun
- 4dlpunaherukoita
- 2kiiviä
Valmistus
yli 60 min- Mittaa pähkinät, mantelit, taatelit, hunaja ja kaakaojauhe monitoimikoneeseen. Hienonna karkeaksi rouheeksi. Lisää joukkoon vesi.
- Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Levitä ja painele taikina kevyesti vuokaan. Anna taikinan levätä noin tunti jääkaapissa ennen koristelua ja tarjoilua.
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja hunajalla. Kuori ja viipaloi kiivit.
- Irrota torttupohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä maustettu jogurtti pohjalle. Koristele punaherukoilla ja halkaistuilla kiiviviipaleilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Torttu sopii myös keliaakikolle.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 315 kcal1 320 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja26 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi