• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hunajamantelit

Tee isompi annos kerralla ja pussita mantelit. Anna makea yllätys lahjaksi! Hunajamantelit sopivat myös juustojen kanssa tarjottavaksi.
Hunajamantelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 15 min
  • 550 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Paahda mantelit valurautapannulla ilman rasvaa. Nosta pannu liedeltä ja ripottele päälle sokeri ja lisää myös hunaja. Nosta pannu takaisin liedelle ja kuumenna hetki sekoittaen. Varo, ettei sokeri pala!
  2. Levitä seos leivinpaperin päälle jäähtymään ja ripottele päälle hieman suolaa. Anna jäähtyä ja taita mantelit erilleen toisistaan. Tarjoa sellaisenaan tai maustamattoman jogurtin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata puolet manteleista cashewpähkinöillä. Voit myös rouhia mantelit ja pähkinät karkeaksi rouheeksi ennen paahtamista.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 550 kcal2 300 kJ
  • Proteiinia16,2 g
  • Hiilihydraatteja27,3 g
  • Rasvaa41,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille