
Marsipaani
Marsipaani on helppo valmistaa itse. Marsipaani eroaa mantelimassasta siten, että marsipaaniin käytetään vähemmän manteleita kuin mantelimassaan.
alle 5 min
Ainekset
- 1ps(150 g)Pirkka manteleita
- 2-2 1/2dlsokeria
- 1valkuainen
- (manteliaromia)
Valmistus
alle 5 min- Hienonna mantelit monitoimikoneessa. Lisää sokeri ja valkuainen (sekä halutessasi pari tippaa manteliaromia). Sekoita tasaiseksi seokseksi.
- Pyöritä seoksesta tanko tomusokeria apuna käyttäen. Jaa tanko paloiksi ja käytä esimerkiksi laskiaispullien täytteenä. Säilytä marsipaania jääkaapissa tiiviissä pussissa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos haluat marsipaanista sileämmän, korvaa sokeri noin 200 g tomusokeria.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi
Siis ihan sairaan pahaa💩
Menikö teillä nytten marsipaanit ja massat sekaisin? Se on marsipaani missä on enemmän manteleita, vähintään 50% Mantelimassa puolestaan vetelää, sokerista mössöä.
Mazipansoldaat, kuten reseptin yhteydessä on kerrottu, yleensä mantelimassassa on enemmän mantelia kuin marsipaanissa. Tuotteita voi toki olla valikoimissa erilaisia.