• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marsipaani

Marsipaani on helppo valmistaa itse. Marsipaani eroaa mantelimassasta siten, että marsipaaniin käytetään vähemmän manteleita kuin mantelimassaan.
Marsipaani
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 5 min

Ainekset

Valmistus

alle 5 min
  1. Hienonna mantelit monitoimikoneessa. Lisää sokeri ja valkuainen (sekä halutessasi pari tippaa manteliaromia). Sekoita tasaiseksi seokseksi.
  2. Pyöritä seoksesta tanko tomusokeria apuna käyttäen. Jaa tanko paloiksi ja käytä esimerkiksi laskiaispullien täytteenä. Säilytä marsipaania jääkaapissa tiiviissä pussissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat marsipaanista sileämmän, korvaa sokeri noin 200 g tomusokeria.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • himokokkaaja12.6.2017

    Siis ihan sairaan pahaa💩

  • Mazipansoldaat30.11.2016

    Menikö teillä nytten marsipaanit ja massat sekaisin? Se on marsipaani missä on enemmän manteleita, vähintään 50% Mantelimassa puolestaan vetelää, sokerista mössöä.

  • K-Kuluttajapalvelu30.11.2016

    Mazipansoldaat, kuten reseptin yhteydessä on kerrottu, yleensä mantelimassassa on enemmän mantelia kuin marsipaanissa. Tuotteita voi toki olla valikoimissa erilaisia.