Karamellikuorrutteiset mantelit ja cashewpähkinät
Pannulla paahdetut karamellisoidut mantelit ja pähkinät maistuvat glögin kanssa.
alle 30 min472 kcal / 100 g
Ainekset
- 1/2ps(à 150 g)Pirkka kuorittuja manteleita
- 1/2ps(à 125 g)Pirkka cashewpähkinöitä
- 2dlfariinisokeria
- 1/2tlkanelia
- 1/2tljauhettua kardemummaa
- 1/4tljauhettua neilikkaa
- (1/4 tljauhettua mustapippuria)
Valmistus
alle 30 min- Sekoita fariinisokeri ja mausteet. Kaada sokeriseos ja pähkinät pinnoitetulle pannulle. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun suurin osa sokerista on sulanut, kaada seos leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle.
- Levitä seos tasaiseksi levyksi. Erottele mantelit ja cashewpähkinät hieman toisistaan. Anna jäähtyä.
- Irrottele mantelit ja cashewpähkinät toisistaan täysin, kun panet ne tarjoilukulhoon tai pakkaat lahjaksi pussiin.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 472 kcal1 980 kJ
- Proteiinia 11,9 g
- Hiilihydraatteja52,6 g
- Rasvaa24,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi